Marmara'da gaz volkanı tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Marmarada gaz volkanı tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2002 02:04

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da her 250 yılda bir büyük deprem oluştuğunu, son 250 yıllık periyodun 2016‘da dolacağını vurgulayarak, ‘‘Marmara'da gaz volkanları faaliyette ve heyelanlar oluştuğunu gözlemledik. Orta Marmara'da 7 ve 7'nin üzerinde deprem, güneyinde ise tsunami meydana gelebilir’’ dedi.

Prof. Görür, Marmara Denizi depremlerinin, kara merkezli depremlerden farklı konumda olduğunu da vurgulayarak İstanbul için en tehlikeli fayın orta Marmara sırtı ile Tekirdağ çukuru arasındaki 110 kilometrelik kırık olduğunu, bu kırığın 7 ve üzerinde deprem üretebileceğini, güneyinin ise tsunamiye uygun olduğunu söyledi.

Işıkara: İGDAŞ güvenliği iyi

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Alibeyköy'deki İGDAŞ Genel Müdürlüğü'nde dün düzenlediği basın toplantısında İstanbul'da doğalgaz şebekelerinin depreme karşı güvenliği konusunda tatmin olduğunu söyledi. Işıkara, apartman girişlerindeki servis kutularında bulunan ve acil durumlarda gazı otomatik kesen regülatörün yanı sıra apartman içine de boruda kalan gazı kesecek emniyet vanalarının takılmasının yangın riskini daha da azaltacağını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!