Hafta içi marketler açık mı? Marketler saat kaçta açılıyor, kapanıyor? İşte çalışma saatleri

Güncelleme Tarihi:

Hafta içi marketler açık mı Marketler saat kaçta açılıyor, kapanıyor İşte çalışma saatleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2020 08:37

Marketlerin kaçta açılıp kaçta kapandığı araştırılıyor. Son yapılan kabine toplantısının ardından açıklanan yeni koronavirüs tedbirleri arasında marketler ile ilgili de bir karar yer aldı. Genelgeye göre, kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Peki hafta içi marketler açık mı?

Haberin Devamı

Hafta içi marketlerin açık olup olmadığı merak ediliyor. Yeni koronavirüs tedbirlerinin açıklanmasının ardından araştırmalar hızlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre hafta içi belirli saatler aralığında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Daha önce yayımlanan genelge içerisinde marketlerin çalışma saatleri de açıklandı. Bu kapsamda marketler 10.00-20.00 saatleri arasında açık olmaya başladı.

MARKETLER SAAT KAÇTA AÇILIYOR?

İçişleri Bakanlığının, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele amacıyla valiliklere gönderdiği genelge kapsamında uygulanan tedbirler, 20 Kasım saat 20.00'de itibaren uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda marketler 10.00-20.00 saatleri arasında açık olmaya başladı.

HAFTA SONU MARKETLER AÇIK MI?

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasaplara ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve on-line sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

 

BAKMADAN GEÇME!