Marketler saat kaça kadar açık? Marketler sabah kaçta açılıyor?

Güncelleme Tarihi:

Marketler saat kaça kadar açık Marketler sabah kaçta açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2020 22:13

Yeni tip Corona virüsü (Kovid-19) önleme tedbirleri çerçevesinde her gün milyonlarca insanın günlük ihtiyaçlarını giderdiği marketlerin çalışma saatlerinde de bir takım düzenlemelere gidildi. Marketlerin açılış ve kapanış saatlerine belli bir standart geldi. Peki, marketler saat kaça kadar açık? Marketler sabah kaçta açılıyor?

Haberin Devamı

Marketlerin çalışma saatleri, vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı genelde ile market çalışma saatlerine bir takım düzenlemeler getirmişti. İşte, "Marketler saat kaça kadar açık?" ve "Marketler sabah kaçta açılıyor?" sorularının yanıtı...

Genelgeye göre, il ve ilçelerde tüm marketler 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet verecek. Market içindeki en fazla müşteri sayısı, depolar ve idari bürolar hariç olmak üzere müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın onda biri kadar olacak.

İçeride belirlenen sayıda müşteri bulunması için gerekli tedbirler alınacak. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içeriden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak.Marketler aynı zamanda içeriye girmek için bekleyen müşterilerin en az bir metre mesafe ile beklemeleri gerektiğini sürekli hatırlatacak, market girişinde görülecek şekilde bu hususu belirten afiş asılacak.

BAKMADAN GEÇME!