Manzara kavgası

Güncelleme Tarihi:

Manzara kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sarıyer'de, İstanbul Boğazı'nı panoramik bir açıyla gören Alsit Vilaları'nda patlak veren manzara kavgası mahkemelik oldu. Kale Kilit Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özgür, kapı komşusu modacı Stefan Mikof aleyhine, bahçesine diktiği mazı ağaçlarının manzarasını kapatacağını ileri sürerek dava açtı. Ağaçların budanarak sorunun çözüme ulaştırılmasına sıcak bakmayan Sadık Özgür, kesilmelerini istedi. Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi'ne avukatı Oktay Uzunçarşılıoğlu aracılığıyla başvuran Özgür, dilekçesinde ünlü modacı Stefan Mikof'u, komşular arasında uyulması gereken kuralları çiğnemekle suçladı. Stefan Mikof'un bahçesinin bitişik ön kısmına devamlı büyüyen yüksek çam ağaçları dikerek manzarasını kapattığını ve her iki parsel hududunda da bir takım oyunlar yaparak kendi arazisine tecavüzde bulunduğunu öne sürdü. Özgür mahkemeden, manzarasını kapayan tüm fidanların kaldırılması talebinde bulundu.

Stefan Mikof ise avukatı Oğuz Müftüoğlu aracılığıyla mahkemeye sunduğu dilekçesinde, yüzyüze bulunduğu olayı, ağaç katliamı olarak niteledi. Mikof, daha önce Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi'nce oluşturulan bilirkişi tarafından bahçesinde 31 ağaç tespit edildiğini, bahçeleri ayıran 1.5 metre yüksekliğindeki bahçe duvarının Özgür tarafından yapıldığını ve kesinlikle kendisinin başkasının arazisine tecavüz etmediğini belirtti. Özgür'ün yeşile tahammülü olmadığını ifade eden Mikof ‘‘Bir manzara kapatma sorunu varsa nedeni kendisidir. Ben duvarın kendi tarafımda kalan bölümünü ağaçlandırdım. Bilirkişi raporunda 13'ünün şekil budamasına tabi tutulması halinde çekişmenin ortadan kalkacağının belirtilmesine rağmen, Sadık Özgür böyle bir talepte bulunmamış ve alenen ağaçların sökülmesini istemiştir’’ diyerek davanın reddini talep etti.

Sarıyer, Büyükdere Alsit Villaları B Blok 26 numarada oturan Sadık Özgür ile 25 numaralı villanın sahibi Stefan Mikof'u karşı karşıya getiren ağaçların kesilip kesilmeyeceğine ise yapılan keşif sonrası hazırlanacak bilirkişi raporuna göre karar verilecek.

Ağaç katliamı olur

Modacı Stefan Mikof'un (solda) Alsit'teki 25 numaralı villasının duvarı dibine diktiği 31 mazı ağacı, komşusu Kale Kilit Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özgür'ün panaromik boğaz manzarasını tehdit ediyor. Özgür, 'Kesilsin' diyor. Çin'e gittiği için son duruşmaya katılamayan Stefan Mikof, ise Özgür'ün ‘‘Ağaçlar kesilsin' talebini, katliam olarak nitelendirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!