Mansiyon kazananlar

Güncelleme Tarihi:

Mansiyon kazananlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

DAVOOD YARAHMADI (İRAN)

İranlı sanatçı Davood Yarahmadi, ülkesinde çok popüler bir karikatürist ve grafik sanatçısı. Sanat akademilerinde grafik, karikatür ve minyatür dersleri de veren Davood Yarahmadi, Arzesh-Ha Gazetesi'nin grafik bölümünün de yöneticisi. Eserleri Japonya, Kore, italya, Brezilya ve Belçika'da sergilenen Yarahmadi, 1992 yılında İran'da karikatür dalında en büyük ödülün de sahibi oldu.

DOĞAN ARSLAN (TÜRKİYE)

1970 yılında Kırşehir'de dünyaya gelen Doğan Arslan, çalışmalarını ABD'de sürdüren bir sanatçımız. Ankara Gazi Üniversitesi'nden mezun olan, Marmara Üniversitesi'nde master yaparken Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı sınavı kazanarak ABD'de okumaya hak kazanan Doğan Arslan, iki yıldır

New York'ta yaşıyor. New York'ta grafik üzerine eğitimini sürdüren ve bir ajansta staj yapan Arslan, bugüne kadar iki sergi açtı, 14 de ödül kazandı.

ILIAN SAVKOV (BULGARİSTAN)

37 yaşındaki Bulgar karikatürist Ilian Savkov, İngiliz dili üzerine eğitim gördü. Karikatürleriyle pek çok yarışmada ödül kazanmış olan Savkov'un bu ödülleri arasında 1997 Uluslararası Nasrettin Hoca Karikatür Yarışması Büyük Ödülü de bulunuyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!