Manşetlerde kriz vardı

Güncelleme Tarihi:

Manşetlerde kriz vardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2001 00:00



HÜRRİYET

İşte Fatura

Kavga ülkeye pahalıya patladı. Birkaç saat içinde Merkez Bankası'ndan yaklaşık 5 milyar dolar çekildi. Borsa çöktü. Faizler fırladı.

MİLLİYET

Buna hakkınız yoktu

Sezer ile Ecevit MGK'da kavga etti...Borsa çakıldı, faiz fırladı, ekonomi sarsıldı. Yani bu 'tuhaf' kriz, sürekli kemer sıkan vatandaşı ezdi.

SABAH

İpler Koptu

Cumhuriyet tarihinde eşi görülmemiş kriz. İşte zirvedeki büyük kavga: Sezer, Anayasa'yı Ecevit'e fırlattı. Özkan, 'Nankör!.." diye bağırdı.

RADİKAL

Türkiye sizinle gurur duyuyor

Sezer, Ecevit'i 'yolsuzluklara karşı pasif kalmak'la eleştirdi; Özkan, Sezer'e 'Bu ihanettir' dedi; Başbakan MGK'yı terk etti, işte sonuç: Ekonomik ve siyasi kriz.

CUMHURİYET

Ülkeyi soydurtmayız

Devlette kriz; yolsuzluklar MGK'de Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı karşı karşıya getirdi. Eleştiriler üzerine Ecevit toplantıyı terketti. Sezer , MGK toplantısını askerlerle sürdürdü.

STAR

İşte O Tartışma

Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Ecevit'i yolsuzluk soruşturmalarını frenlemekle suçladı. Ecevit kapalı kapılar ardındaki krizi kamuoyuna taşıdı.

YENİ ŞAFAK

Hortum Patladı

Hükümetin yolsuzlukların denetimi konusunda Köşk'le çatışması MGK toplantısında 'devlet krizi' çıkardı. Toplantıya 15 dakika geç gelen Ecevit, Cumhurbaşkanı Sezer'in hükümeti yolsuzluk ve hukuka saygısızlıkla suçlaması üzerine Bakanlar'la birlikte 15 dakika sonra Çankaya Köşkü'nü terketti.

ZAMAN

Krizin iki faturası

Fatura 1: Devletin zirvesinde MGK toplantısında patlak veren kriz zaten bıçak sırtında olan ekonomiye büyük bir darbe vurdu. Para piyasalarında panik başladı.
Fatura 2: Cumhurbaşkanı ile hükümet arasındaki kriz nedeniyle yapılamayan Milli Güvenlik Kurulu'nun gündemi, Katılım Ortaklığı Belgesi'ne cevap niteliğindeki Ulusal Program'dı.

AKİT

Terbiyesiz Kim?

Kamuoyu MGK'daki Sezer-Ecevit kavgası ile şoka uğradı...Sezer'in 'hukuka saygılı olun' dediği Ecevit, devlet geleneğinde görülmeyen bir tavır sergileyerek toplantıyı terketti ve 3 defa TV kameraları önüne geçti.

ORTADOĞU

Beceriksizler Acizler!

MGK'da Sezer, Başbakan Ecevit'i padişahın sadrazımını azarladığı gibi azarladı. Hükümeti acizlikle suçlayan Sezer, "Sizinle çalışamam" dedi.

MİLLİ GAZETE

Ne yaptığını bilmiyor...

Başbakan Ecevit'in Milli Güvenlik Kurulu'ndaki gerginliği kamuoyuna şok bir şekilde açıklaması piyasaları göçertti. Merkez Bankası'ndan döviz talebi 5 milyar dolara ulaştı, gecelik faiz oranları yüzde 760'a fırladı. Borsa 8 bin 500'e kadar düştü.

 • Tansiyon düşüyor
 • IMF: Hükümet kararlı
 • Önal: Ödemeyi tıkır tıkır yapacağız
 • Merkez Bankası 4 milyar doları geri aldı
 • Hazine yüzde 144.2 faizle borçlandı
 • AB diplomatları: Şaşırdık
 • Krizin faturası
 • IMF heyeti gidişini erteledi
 • Fisher Ecevit'i ziyaret etti
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!