Mankenli protestoya suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Mankenli protestoya suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2009 14:58

MARMARİS Barlar Sokağı’nda yer alan Areena Disko’nun sahibi Kamil Issı’nın, belediyenin ses perdelerini yıktırma kararına tepki amacıyla, mankenler Seçkin Piriler ve Fulya Keskin’in yanı sıra palyaçolar, dans ekipleri ve revü kızlarıyla birlikte protesto yürüyüşü yapması, yargıya taşındı.

CHP İlçe Başkanı Yamaç Kaya, Belediye Başkanı Ali Acar’ı hedef alan yürüyüşe izin veren Kaymakam Serdar Polat ve İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Turan Çebi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yürüyüşün seçim yasaklarını deldiğini ve Areena Disko’nun sahibi Kamil Issı’nın maşa olarak kullanıldığını savunan CHP’li Kaya, “Bir maşa olduğu bilinen ve AKP seçim kampanyasının da en büyük finansal destekleyicileri arasında yer alan bu şahsa, ülkemiz ve ilçemiz için en hassas günlerin yaşandığı bu dönemde, ne yazık ki yetkililer tarafından kışkırtıcı eylemi için izin verilmiştir” dedi. Yamaç Kaya, Marmaris Kaymakamı Serdar Polat ve İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Turan Çebi hakkında ‘seçim kanununa muhalefet ettikleri’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

‘CHP'NİN ÜYE LİSTESİNE BAKSIN’

Areena Disko sahibi Kamil Issı ise, Kaya’nın ‘kışkırtıcı’, ‘AKP finansörü’ ve ‘maşa’ sözlerine sert tepki gösterdi, “Benim AKP yanlısı olduğumu iddia eden Kaya, İlçe Başkanı olduğu CHP'nin üye listesine baksın, hangi partiye mensup olduğumu görür. Bunlar adamı zorla AKP'li yapar” diye konuştu. CHP'li Başkan Acar'ın yönetiminden bıktıkları için eylem yaptıklarını dile getiren Issı şöyle konuştu:
“Protesto edenler içinde bir tek siyasi yoktur. Konuşmamda, hiçbir siyasi mesaj vermedim. Sadece CHP'li Belediye Başkanı Acar'ın zalimliklerini açıkladım. CHP’liler yuhlayarak yürüyüşü provake etti. Orası CHP’nin tapulu meydanı değil, halkın meydanıdır. Canımız burnumuza geldi. Elimden zorla çek, para ve arsa alındı. CHP İlçe Başkanı bunlara cevap versin. İddia etmiyorum herşey belgeli.”
Issı, CHP’li Kaya hakkında suç duyurusunda bulunacağını da söyledi.

BAŞKAN: GÖREVİMİZİ YAPTIK

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar ise, “Çıkmış eylem yapıyor, ayıptır. Ses perdesi direkleri onaylı projeye aykırı. Marmaris Kalesi ve çevresindeki işyerlerinde yapılacak olan düzenlemeler için Anıtlar Kurulu'ndan izin alınır. Anıtlar Kurulu, söz konusu işyerinin 6.5 metre yüksekliğinde yapması gereken ses perdesi direklerini 12 metre yaptığı tespit etmiş. Bunu bize bildirdi. Biz de görevimizi yaptık” dedi.

Acar, işletmeci Issı'nın “100 bin TL ses cezası kesti. Arsamı zorla elimden aldı. 35 bin TL Marmaris Belediyespor için, 35 bin TL de sokak düzenlemesi için benden zorla para aldı” iddialarına ise yanıt vermedi.

Kaymakam Serdar Polat, dün, yapılan eylemin yasalara aykırı olmadığını, İlçe Seçim Kurulu’ndan gerekli izinlerin alındığını savunmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!