Mankene senet tuzağında istenen ceza: 16 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Mankene senet tuzağında istenen ceza: 16 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2022 07:00

Hakkında onlarca dava ve soruşturma bulunan Hünkar Meletli (44) bu kez, karşılıksız bir senedi işleme koymakla suçlanıyor. Manken Merve Çelik’in (27) şikâyeti üzerine Meletli ve senedi işleme koyan arkadaşı hakkında “tefecilik” ve “dolandırıcılık” suçlamasıyla dava açıldı. Çelik, savcılık dilekçesinde, Meletli’nin, kendisi gibi başka bir çok kişiye senet tuzağı kurduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya, İzmir’de yaşayan Merve Çelik, arkadaşı Şeyma B. aracılığı ile Hünkar Meletli ile tanıştı. Bir ara paraya ihtiyacı olan Çelik, Meletli’den senet karşılığı 3 bin TL borç para aldı. Meletli, söz konusu parayı Çelik’in imzaladığı 3.300 liralık senet karşılığı verdi. Çelik, aldığı borcu 15 gün içinde Meletli’ye ödedi; karşılığında da makbuz aldı.

SENEDİ İADE ETMEDİ

Ancak senet Meletli’de kaldı. Çelik birkaç kez senedi istese de, iddiaya göre, her defasında oyalandı. Aradan bir süre geçtikten sonra, Meletli’de kalan senedin, Çelik ile arkadaşı Murat B.’ye karşı işleme konulduğu anlaşıldı. İcra takip dosyasına göre Meletli’nin arkadaşı İbrahim Olcay Dipçin (39) alacaklı görünüyordu. Çelik ve Murat B. takibe itiraz etti.

Haberin Devamı

BAŞKALARINA DA TUZAK KURDU

Merve Çelik, Meletli’nin kendisine tuzak kurduğunu, benzer yöntemi başka bir çok kadına yönelik yaptığını öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Savunması alınan Meletli, işleme konulan senetten haberinin olmadığını söyledi. Bir diğer şüpheli İbrahim Olcay Dipçin ise “Merve Çelik’e borç para verdim. Bu senet de o borcun karşılığı” dedi. Hünkar Meletli'nin 'tefecilik' ve 'dolandırıcılıktan' 16 yıla kadar, İbrahim Olcay Dipçin'in ise 'dolandırıcılık' suçundan 10 yıla kadar hapsi istendi. Dosyada aynı zamanda müşteki konumda olan Merve Çelik’e ise ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan dava açıldı.

 

ONLARCA DOSYASI VAR

Öte yandan, hakkında 50’yi aşkın ceza davası ve soruşturma bulunan Meletli’nin, başka bir dosya geçen 10 Mart’ta Tuzla polisi tarafından yakalandığı öğrenildi. Meletli hakkında şarkıcı Meltem Yaman da sahte senedi işleme koyduğu için şikâyetçi olmuştu. Meletli ayrıca, imamlıktan atılan Mehmet Yılmaz ile birlikte, Yılmaz’ın kuzeni K. Yılmaz’ı 500 bin liraya yakın dolandırdığı gerekçesi ile de hâkim karşısına çıkmıştı.



 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!