Manisa'da tefeci operasyonu: 47 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Manisada tefeci operasyonu: 47 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 16:53

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, çiftçilere verdikleri para karşılığında yüksek faizli çek-senet imzalatarak haksız kazanç elde ettikleri ileri sürülen toplam 47 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 24 kişiden 3'ü tutuklandı.

Jandarma Alay Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Alaşehir'in Yeşilyurt ve Kavaklıdere beldeleri ile köylerinden gelen şikayetler üzerine operasyon düzenledi.

Operasyonda yüksek faizle ödünç para veren şebekenin üyesi oldukları iddiasıyla 24 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerin ev, işyeri ve otomobillerinde yapılana aramalarda, gaz tabancasının namlusu değiştirilerek mermi atan tabancaya dönüştürülmüş 3 silah, 1 av tüfeği, imzalı 810 senet, isme kesilmiş 45 çek, farklı bankalara ait 92 hesap cüzdanı, 6 bilgisayar kasası ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlıların, çiftçilere verdikleri borçların üzerine yüksek faiz koyarak senet imzalattıkları ve tahsil ettikleri ileri sürüldü.

Sorgularının ardından Alaşehir Adliyesi'ne sevk edilen zanlılardan M.G, Ş.E. ve C.K. tutuklanırken, diğerlerinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili süren soruşturma kapsamında Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, aynı grup içerisinde yer aldıkları iddiasıyla 23 kişinin daha gözaltına alındığı, zanlıların sorgularının sürdüğü öğrenildi.

SALİHLİ'DE KAÇAK SİGARA OPERASYONU

Öte yandan, piyasaya bandrolsüz sigara sürüldüğü ihbarı üzerine Salihli'de operasyon başlatan jandarma ekipleri, kimliği açıklanmayan bir kişinin evine baskın düzenledi. Yapılan aramada, evde 3 bin 50 paket bandrolsüz Tekel 2000 sigarası ele geçirildi.

Sigaranın yurtdışında taklit olarak üretildiği, kaçak olarak yurda sokulduğu ve piyasaya sürüldüğü ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!