Manisa'da 850 gram doğan Müge bebek, yaşam savaşını kazandı

Güncelleme Tarihi:

Manisada 850 gram doğan Müge bebek, yaşam savaşını kazandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2021 20:31

Manisa’nın Salihli ilçesinde 27 haftalıkken sadece 850 gram olarak dünyaya gelen Nesip-Raziye Çelik çiftinin bebekleri Müge bebek, hayata tutunmayı başardı.

Haberin Devamı

Anne Raziye Çelik, henüz 27 haftalık hamileyken, doğum sancılarının erken olması nedeniyle 850 gram ağırlığında kız bebek dünyaya getirdi.

Salihli’de özel bir hastanede dünyaya gelen Müge bebek, yeni doğan yoğun bakım ünitesine alındı. Burada kuvöze konulan Müge bebek, 72 günlük tedavi ve takibin sonucunda 2 kilo 580 gram ağırlığa ulaşarak yaşama tutundu. Müge bebek, hastaneden taburcu oldu.

Uzman Dr. Zehra Tiryaki, "72 günün ardından 2 kilo 580 gram oldu ve artık taburcu oluyor. Müge bebeğin sağlıklı bir şekilde taburcu olması için gelişebilecek bu komplikasyonlar ile gerektiği şekilde mücadele edildi" dedi.

Manisada 850 gram doğan Müge bebek, yaşam savaşını kazandı

Küvezden çıkarılan bebeğini 72 gün sonra kucağına almanın mutluluğunu yaşayan anne Raziye Çelik, erken doğmasından ve çok küçük olmasından dolayı bebeğini kaybetme korkusu yaşadığını ancak bebeğinin yaşadığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Kızının yaşamasının kendisi için de bir mucize olduğunu ifade eden Çelik, "Kurtulması bir mucizeydi ama doktorlarımız sağ olsunlar çok çaba gösterdiler. Çok şükür Rabbime tedaviye cevap verdi ve şimdi iyi. Çok mutluyum. Doktorlarımıza ve emeği geçen tüm hemşirelerimize ve yardımcı personele çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Manisada 850 gram doğan Müge bebek, yaşam savaşını kazandı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!