Manisa ve İzmir korku içinde

Güncelleme Tarihi:

Manisa ve İzmir korku içinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2013 12:59

Spil Dağı eteklerinde bulunan şehir çöplüğünde metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı. Yangın nedeniyle alevler gökyüzüne yükseldi, şehir duman altında kaldı. Bir gün daha sürmesi beklenen yangın sırasında yer yer meydana gelen patlamalar Manisa ve İzmir'de korku yaşanmasına neden oluyor.

Haberin Devamı

Manisa Katı Atık Depolama Alanı'nda metan gazının sıkışmasından dolayı meydana gelen patlamalar sonucu sabah saat 08.30 sularında yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, Manisa Belediyesi ile Manisa Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Ekipler, metrelerce yükseğe çıkan alevlerin ormanlık alana sıçramasını önlemek için gayret gösterdi. Çöplükten yükselen dumanlar şehrin üzerine kara bulut gibi çöktü.

Ekipler, yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürüyor. Emniyet ekipleri ise yangın mahallinde bulunan vatandaşları güvenlik gerekçesiyle bölgeden uzaklaştırdı. Yangın mahallinde bir ambulans bekletiliyor. Manisa Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Gül, yangının 08.30 civarında, çöplüğün hemen sağ tarafında 50 metrelik bölgede gaz sıkışmasından dolayı meydana geldiğini söyledi. Yangının rüzgarın da tesiriyle büyüdüğünü dile getiren Gül, “Böyle bir yangını bekliyorduk. Burada gaz sıkışması vardı. Bu sene havalar sıcak gitti ve patlama yine oldu. Ramazan ayında çıkmaması bizim için büyük bir nimet oldu. Malum her sene yanıyor burası. Fakat şu ana kadar köklü bir çözüme gidilemedi.” dedi.

Haberin Devamı

Yangını söndürmeye çalıştıklarını belirten Gül, “Ormana sıçramasın diye söndürmeye gayret ediyoruz. Orman ekiplerinin 2 -3 tanesi burada. Çalışmalarımız 50 arkadaşımız ile devam ediyor. Bütün araçlarımızın hemen hemen hepsi, yani 15 aracımız burada. Manisa Belediyesi'nin tankerleri, Park Bahçe Müdürlüğü’ne ait tankerler, bizim tankerlerimiz ve ormandan aldığımız 2 -3 arabanın desteğiyle söndürmeye devam ediyoruz. İnşallah rüzgar ters esmez. Ters esmediği sürece de birkaç gün devam edecek bu yanma olayı.” diye konuştu. Yangının bir gün daha için için yanmaya devam edeceğini tahmin ettiklerini dile getiren Gül, “Bir hafta duman çıkmayana kadar ekiplerimiz çalışmalarını sürdürecek. Orman tehlikesi şu anda yok gibi gözüküyor. Ama şehir maalesef duman altında kaldı. Hep beraber zehirleniyoruz.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!