Man Booker finalistleri belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Man Booker finalistleri belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2016 22:17

Her yıl İngilizce yazılmış ve Birleşik Krallık’ta yayımlanmış romanların değerlendirildiği Man Booker edebiyat ödülü için final listesi açıklandı.

Haberin Devamı

Dünyanın en prestijli edebiyat ödüllerinden biri kabul edilen ve 1969 yılından beri verilen Man Booker ödülüne, önceleri sadece Britanya, İrlanda, İngiliz Milletler Topluluğu’ndan yazarlar katılabiliyorken 2014 yılından beri İngilizce yazılmış ve Britanya’da yayımlanmış tüm eserler katılabiliyor. 2016 Man Booker kazananının 25 Ekim’de açıklanacağı finalistler şöyle:

Madeleine Thien, ‘Do Not Say We Have Nothing’; Kanadalı yazar, romanında Çin Kültür Devrimi’nin mirasını ele alıyor.

David Szalay, ‘All That Man Is’; Kanada doğumlu İngiliz yazar Szalay, dokuz erkek kahramanın öykülerini bir araya getirdiği romanında hem çağdaş Avrupa’nın hikâyesini hem de bugünün ‘erkeklik’ olgusunu irdeliyor.

Greame Macrae Burnet, ‘His Bloody Project’; İskoçya’da bağımsız bir yayınevi tarafından yayımlanan yazarın 19. yüzyılda gerçekleşen bir dizi cinayetten ilham alarak yazdığı gerilim romanı, finale kalan en sürpriz isim olarak gösteriliyor.

Deborah Levy, ‘Hot Milk’; Güney Afrika doğumlu yazar, listede kitabı daha önce Türkçeye çevrilmiş tek isim. Levy, Everest Yayınları tarafından yayımlanan ‘Eve Yüzerken’ adlı romanıyla da yine Man Booker finalistleri arasında yer almıştı.

Ottessa Mashfegh, ‘Eileen’; ıslahevinde çalışan bir genç kadının hikâyesini anlattığı psikolojik gerilim romanı, aynı zamanda 35 yaşındaki Amerikalı yazarın ilk romanı.

Paul Beatty, ‘The Sellout’; Amerikalı yazar Beatty, Amerika’da çok ses getiren romanında, kendi muhitindeki lisede köleliği yeniden hayata geçirmeye ve ırkçılığı yaymaya çalışan bir adamı hicvediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!