Maltepe’deki cinsel saldırıya 22.5 yıla kadar hapis istendi

Güncelleme Tarihi:

Maltepe’deki cinsel saldırıya 22.5 yıla kadar hapis istendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2021 07:00

Maltepe’de, daha önce bir kafede birlikte çalıştığı 23 yaşındaki Z.Y. isimli kadına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz’ün (41) yargılandığı davada mütalaasını veren savcı, sanığın, ‘cinsel saldırı’ ve ‘cinsel saldırı amacıyla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 15 yıldan 22.5 yıla hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Umut Karagöz cezaevinden bağlanırken, taraf avukatları duruşmada hazır bulundu.

Haberin Devamı

Savcının mütalaasına göre, sanık Umut Karagöz, 20 Kasım 2020’de önce müşteki Z.Y. ile buluştu. Daha sonra da arkadaşları Ö.K. ile birlikte akşam saatlerinde bir kafede bir araya geldiler. Ö.K. bir süre sonra kafeden ayrıldı. Sanık Umut Karagöz ile müşteki Z.Y. ise yarım saat kadar kafede yalnız kaldı. Müşteki Z.Y.’nin evine gitmek için kalkmak istediği sırada sanık Umut Karagöz kalması için ısrar etti. Ancak sanığın hareketlerinden rahatsız olan müşteki Z.Y. gitmek için ayağa kalktığında, sanık Umut Karagöz tacize başladı. Müşteki Z.Y., kurtulmak için masada bulunan bardağı sanığın kafasına vurdu. Umut Karagöz, müştekiyi darp ederek tuvalete götürdü ve orada cinsel saldırıda bulundu.

Cumhuriyet savcısı, Umut Karagöz’ün, ‘cinsel saldırı’ ve ‘cinsel saldırı amacıyla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından toplamda 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Sanık Umut Karagöz ise “Tahliyemi ve beraatimi talep ederim” dedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, karar için duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!