Malkoçoğlu yine herkesi doğradı

Güncelleme Tarihi:

Malkoçoğlu yine herkesi doğradı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk Sineması'nın efsane isimlerinden Cüneyt Arkın, sinemayı bırakmaya hazırlanırken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arkın, ‘‘Türkiye'nin alkışladığı insanları, bazı tartışma programlarında izliyorum. İçler acısı hallerine üzülüyorum. Bunlar kültür düzeyleri ve birikimleri çok aşağılarda olan zavallı insanlar. İki kelimeyi yanyana getiremeyecek kadar zavallı kalmışlar. Hapishane edebiyatıyla adam olmaya çalışan düşkünler’’ dedi.

Tatlıses’e üzüldüm

Cüneyt Arkın, geçtiğimiz aylarda Ali Kırca'nın programına konuk olan İbrahim Tatlıses'in laikliği tanımlayamamasından büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Arkın, ‘‘İbrahim Tatlıses, Cumhuriyet Türkiyesi'nde laikliği tanımlayamıyor. Çünkü laikliğin ne olduğunu bilmiyor. Arkasından çok büyük bir de hata yaptı. PKK'yla Türk Hükümeti'nin masaya oturmaları gerektiğini söyledi. Başka bir ülkede olsaydı, o çoktan yok olup gitmişti’’ dedi.

Mirkelam ikiyüzlü

Mehmet Ali Birand'ın 32. Gün programı için Mirkelam'la birlikte bir üniversiteye konuk olan sanatçı, tartışma sırasında Mirkelam'ın da çelişkili konuşmalarına çok kızdığını söyledi. ‘‘O programda halk da Mirkelam'ın ne olduğunu iyi gördü. Bir an '68 ruhuyla ortaya çıkan ve ateşli konuşmalar yapan Mirkelam, daha sonra ayağa kalkan başörtülü kızları desteklediğini söyledi. Bir insan aynı anda iki zıt durumu savunamaz. İkiyüzlülüğün, tutarsızlığın bu kadarı olamaz’’ diyen Cüneyt Arkın, ‘‘Müslüman sanatçıyız’’ diyen ünlülere de ateş püskürdü. Arkın, ‘‘Müslüman değil, Türk sanatçısıyım’’ açıklamasını yaptı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!