Malatya'da çığ altında kalan 2 çocuk öldü

Güncelleme Tarihi:

Malatyada çığ altında kalan 2 çocuk öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 12:11

MALATYA merkeze bağlı Tanışık Köyü yakınındaki kayalık bölgeye tavşan avına giden 16 yaşındaki Derviş Aktaş ile amcasının oğlu 14 yaşındaki Fatih Aktaş'ın üzerine dün akşam saatlerinde çığ düştü. Arama- kurmarma ekipleri, bugün öğlen saatlerinde kuzenlerin cesedini çığ altından çıkarırken yakınları sinir krizi geçirdi.

Haberin Devamı

Dün akşam saatlerinde, tavşan avlamak için evlerinden çıkan Derviş Aktaş ile kuzeni Fatih Aktaş, köy yakınlarında kayalık bölgeye gitti. 2 kuzen av tüfeğini ile tavşana ateş edince, silah sesinin tetiklemesiyle üzerlerine çığ düştü. Çocuklarının dönmemesi üzerine aileri dışarı çıkıp onları bulamayınca durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

Köylüler, çocukların gittiği bölgede çığ meydana geldiğini fark edince aramalar bu bölgede yoğunlaştırıldı. Köylüler, jandarma ekipleri ve kent merkezinden gelen sivil savunma ve arama- kurtarma ekipleri, çığın düştüğü bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Ekipler, bugün öğlen saatlerinde 2 kuzenin cansız bedenlerine ulaştı. Çığ altında çıkarılan çocuların cesetlerini gören aileleri ise sinir krizi geçirdi. Okula gitmedikleri öğrenilen Derviş Aktaş ile kuzeni Fatih Aktaş'ın köyde çiftçi olan babalarına yardımcı oldukları öğrenildi. Cesetler, otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

AMBULANSIN ÜZERİNE ÇIĞ DÜŞTÜ

Öte yandan Malatya'nın Pütürge İlçesi'nde de hasta getiren bir ambulansın üzerine çığ düştü. Pütürge'ye bağlı Teluşağı Köyü'nde kolu kırılan Ümmühan Güler'i alan 112 Acil Servis ambulansı, Pütürge Devlet Hastanesi'ne hareket etti. Akrepdere Mevkii'nde ambulansın üzerine de çığ düştü.Bir süre mahsur kalan ambulansı, İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kurtarıldı.

Ambulansta bulunan yaralı ve sağlık ekibinin durumlarının iyi olduğu bildirildi. Bölgede halen çığ tehlikesi nedeniyle yetkililer sürücüleri uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!