Malatya şimdi de hava kirliliği tehdidi altında

Güncelleme Tarihi:

Malatya şimdi de hava kirliliği tehdidi altında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2005 17:19

İnönü Üniversitesi (İÜ), kentteki hava kirliliğiyle ilgili çalışma yapacak.

İÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erkan Pehlivan, gelecek hafta başlatacakları çalışmada, kentteki hava kirliliğinin boyutlarını tespit edeceklerini söyledi. Hava kirliliğinin Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) belirlediği en yüksek değerlere ulaşıp ulaşmadığını ortaya koyacaklarını belirten Pehlivan, “Çevre İl Müdürlüğü'nün hava kirliliğiyle ilgili verileri internette yer alıyor. Gördüğümüz kadarıyla, günlük ortalamada DSÖ'nün değerlerini aşan bir olumsuzluk yok. Gelecek hafta yapacağımız çalışmada, kentteki hava kirliliğinin DSÖ'nün belirlediği en yüksek değerlere ulaşıp ulaşmadığını ortaya koyacağız” dedi.

İSHAL SALGININDA SON DURUM

Malatya'daki ishal vakalarına da değinen Pehlivan, şu anda belediye tarafından klorlamanın yeterli seviyede yapıldığını, klor dozunun ortalamanın üzerine çıkarıldığını belirtti. Pehlivan, şöyle konuştu: “Ölçümlerimize göre klor dozu kentin en uç noktalarında bile 0.5 ppm'in üzerine çıkmıştır. Belediye klor dozuyla ilgili ara depolarda daha modern cihazlarla hızlı bir çalışma yürütüyor. İshal şikayetiyle sağlık kuruluşlarına yapılan başvurular da bir hayli azaldı. Günlük 50 ila 100 müracaat oluyor. İshal vakaları şu anda normale dönmüş durumda.”

İÜ, Malatya'daki ishal vakalarının nedenini ortaya çıkarmak amacıyla şebeke suyundan aldığı numunelerde yaptığı incelemede rota virüsü tespit etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!