Makam aracını satıp okul için arsa aldı

Güncelleme Tarihi:

Makam aracını satıp okul için arsa aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

İlçeye okul kazandırmak için İMKB'yle anlaşan Gümüşhane Kelkit Kaymakamı, arsa parası eksik kalınca, izin alıp makam otosunu sattı. Arsanın alınmasıyla inşaat başladı.

Gümüşhane'nin Kelkit Kaymakamı Mustafa Çiçek, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) yaptıracağı çok amaçlı lise için makam otomobilini satarak arsa satın aldı.

Kelkit'te okul sıkıntını gidermek amacıyla bir dizi çalışma yapan Kelkit Kaymakamı Mustafa Çiçek, temasları sonucunda İMKB'nin bu okulu yapmayı üstlenmesini sağladı. Anlaşmaya göre arsayı Kelkit Kaymakamlığı sağlayacak, binayı ve donınımını da İMKB karşılayacaktı.

6 MİLYARLIK AÇIK

Çalışmalardan sonra, 25 dekarlık arsanın alımıyla ilgili anlaşma yapıldı. Ödenmesi gereken 30 milyar lira bulundu, ancak 6 milyar liralık açık bir türlü kapatılamadı. Bu yüzden arsanın alımının tehlikeye girmesi üzerine Kaymakam Mustafa Çiçek, İl İdare Kurulu'ndan izin alarak, Opel Vectra marka makam otomobilini satıp parayı sağladı.

Satışa çıkarılan Kaymakamın makam otomobilini 6 milyar liraya alan Hüseyin Daltaban adlı vatandaş, gerekli satış işlemlerini tamamladı ve kırmızı plaka yerine sivil plaka taktı.

İş başa düştü

Kelkitliler, Kaymakam Çiçek'in bu örnek davranışını kutlarken, otomobili alan Hüseyin Daltaban ise çok duygulandığını belirterek, ‘‘Keşke imkanım olsaydı da bu parayı karşılıksız verebilseydim’’ dedi.

Makam otomobilini sattıktan sonra, gerektiğinde kamyoneti makam aracı olarak kullanan Kaymakam Mustafa Çiçek, ‘‘Arsa sahibine kalan 6 milyar lira borcumuzu ödeyemediğimiz için inşaat bir türlü başlayamıyordu. İş başa düştü diyerek makam otomobilini satma kararı aldım. Benim için makam otomobilinden ziyade, bu ilçeye kazandıracağımız bir eğitim yuvası daha önemli’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!