Mahsun 30 türkü ile dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Mahsun 30 türkü ile dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2002 01:17

Mahsun Kırmızıgül, uzun aradan sonra sevenleriyle kucaklaşmaya hazırlanıyor. Kırmızıgül, aylardır üzerinde çalıştığı ve içinde 30 türkünün yer aldığı albümünü salı günü piyasaya çıkaracak. Albüm, ‘‘Yüzyılın Türküleri’’ adını taşıyor.

Ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül, iki yıl aradan sonra salı günü piyasaya çıkaracağı türkü albümüyle sessizliğine son verecek. ‘‘Yüzyılın Türküleri’’ adını verdiği albümünü hazırlamak için aylardır yoğun bir şekilde çalışan Kırmızıgül'ün albümünde Pir Sultan Abdal'dan Nesimi'ye, Aşık Veysel'den Aşık Mahsuni Şerif'e, Neşet Ertaş'tan Cemil Cankat'a kadar halk edebiyatının birçok ünlü isminin eseri yer alıyor. Salı günü tüm müzik marketlerde yerini alacak olan albüm, 91 dakikalık ve içinde 30 türkü var. Tek kaset ve çift CD olarak çıkacak albüm, diğer albümlerle aynı fiyattan satılacak. Önce Avrupa'nın 12 ülkesinde satışa sunulan ve 4 günde 200 bin gibi büyük bir rakama ulaşan ‘‘Yüzyılın Türküleri’’ için konuşan Mahsun Kırmızıgül, ‘‘Türkülerin geçmişi binlerce yıllıktır. Türküler, geçmişten geleceğe uzanan bir köprüdür. Bu klasik türküler, Türkiye'nin kültür mirası. İşte böyle türküleri bu yüzyılın içinde derlediğim için albüme 'Yüzyılın Türküleri' adını verdim. Uzun zamandır düşündüğüm bu projeyi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum’’ dedi.


Asena’yla işim olmaz


Kırmızıgül, oryantal Asena ile çorbacıda buluştukları haberleriyle ilgili olarak ‘‘Ben üç aydır dışarı çıkmıyorum. Benim o tip kadınlarla işim olmaz’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!