Mahmur'da örgüt içi çatışma

Güncelleme Tarihi:

Mahmurda örgüt içi çatışma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2010 20:43

Haberin Devamı

Eski PKK'lıların biraraya gelerek kurdukları internet sitesi, Kuzey Irak'ta, terör örgütünün denetiminde olan 10 bin nüfuslu Mahmur Kampı'nda iç çatışma çıktığını ve yaşanan silahlı çatışmada 3 kişinin yaralandığını duyurdu. Şırnak bölgesinden 1990'lı yıllarda yaşanan terör ve şiddet olayları nedeniyle, Kuzey Irak'a göç edenlerin kaldığı ve BM denetimindeki Mahmur Kampı'nda Türkiye kökenli Kürt vatandaşlar kalıyordu.

İnternet sitesinin haberine göre; yaklaşık 4 gün önce Mahmur Kampı'nda Nervehli Ali Ahmet Hoto adlı kişinin kızı zorla PKK'nın dağ kadrosuna götürüldü. Ailesi yaşı küçük olduğu ve rızaları olmadığından kızın gitmesini engellemeye çalıştı. İddiaya göre kamp yönetimi buna rağmen alel acele kızı dağ kadrosuna gönderdi. İki yakını kamp yönetimine giderek kızın getirilmesini talep etti. Ancak kamp yönetimi kızın dağa çıktığını ve dönmek istemediğini belirterek, iki kişiyi darpetti. İnternet sitesi haberine göre dövülen gençlerden birinin kafasına 9 dikiş atılırken, diğerinin ise tüfek dipçikleriyle kafasını vurulduğu ve hayati tehlike yaşadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine kamp genelinde yaklaşık 300 eve sahip Goyi aşiretinden Nervehliler de silahlanıp yönetimi bastığı haber verilen internet sitesinde, "Kamp yönetimi silahlı kişilerin geldiğini görünce karşılıklı çatışma çıktı. Çatışmada, kamp güvenliği ve yönetiminde görevli Ferman Sason ve Felat Mazgirt, vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralandı" denildi.

Mahmur Kampı'nda gerginliğin halen sürdüğü ve her an ciddi olayların yaşanabileceği bilgisi verilen haberin devamında, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundan silahlı teröristlerin takviye olarak Mahmur Kampı'na geleceği kaydediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!