Mahkum ettiren hakimle dünür olacak

Güncelleme Tarihi:

Mahkum ettiren hakimle dünür olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2007 10:48

Susurluk davası hükümlüsü emekli Yarbay Eken, hapis cezasını onaylayan yargıtay üyesiyle dünür oluyor.

Haberin Devamı

Emekli Yarbay Korkut Eken’in kızı Sonay Eken, babasının 6 yıllık hapis cezasını onayan Yargıtay 8. Dairesi eski üyesi Yusuf Kenan Doğan’ın oğlu İbrahim Doğan ile evleniyor.

Tam “kaderin cilvesi” denilebilecek bir olay önümüzdeki Pazartesi günü gerçekleşiyor. Susurluk davası hükümlüsü emekli Yarbay Korkut Eken, 6 yıllık hapis cezasını onaylayan dönemin Yargıtay 8. Dairesi üyelerinden Yusuf Kenan Doğan’la dünür oluyor.

Korkut Eken cezaevindeyken, bir kamu kuruluşunda çalışan kızı Sonay Eken de, Yusuf Kenan Doğan’ın özel sektörde çalışan oğlu İbrahim Doğan’la tanıştı. Bir süre arkadaşlık yapan çift, evlenme kararı aldı. Sonay Eken ve İbrahim Doğan 27 Ağustos Pazartesi günü Ankara Türk Japon Vakfı’nda yapılacak düğünle dünyaevine girecekler.

Gittik istedik, sıkıntı olmadı

Haberin Devamı

İki gencin tanışıp anlaştığını anlatan eski Yargıtay üyesi Yusuf Kenan Doğan, “Biz de gittik istedik. Nihayetinde bir insan yargılanmış, mahkum olmuş. Cezasını da çekmiş. Ama tamamen bizim dışımızda, iki insan da birbirlerini tanımışlar, evlilik kararı almışlar. Hayatlarını birleştiriyorlar. Saygılı davrandık. Bu konuda hiçbir sıkıntı yaşamadım” diye konuştu.

Emekli Yarbay Korkut Eken, eski İstanbul 6 No’lu DGM tarafından Susurluk davasından 6 yıl hapis cezasına mahkum olmuştu. Temyiz istemi üzerine davaya, Yargıtay 8’inci Ceza Dairesi’nde aralarında Yusuf Kenan Doğan’ın da bulunduğu heyet baktı. 8’inci Ceza Dairesi 2002 yılında Eken’in cezasını onadı. Böylelikle Eken 2.5 yıl cezaevinde kaldı.

Efsane Yarbay Korkut Eken

1945 yılında Ankara’da doğan Korkut Eken, Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu ve Hava İndirme Tugayı’nda görevliyken 20 Temmuz 1974’te paraşütçü birlikler ile Kıbrıs’ta ilk görev yapan subaylar arasında yer aldı. 1984 Eruh baskını sonrası, birliğiyle birlikte Siirt ve Sason’a ilk giden isim oldu. TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile Başarı Madalyası aldı. 1981-86 yılları arasında Emniyet Özel Harekat Timleri’ni eğitti. 1987 yılında MİT’e girdi. Ünlü MİT raporu üzerine soruşturma geçirdi ve teşkilattan ayrıldı. 1993’te yeniden özel harekat polislerini eğitti. Susurluk olayı sonrası tüm sanıklar interpol tarafından aranan Abdullah Çatlı’yı, Mehmet Özbay olarak bildiklerini söylerken Eken, Çatlı’yı gerçek kimliği ile tanıdığını açıkladı. Susurluk davasında “Cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturma” suçundan mahkum oldu. Korkut Eken 3 çocuk babası.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!