Mahkemeye taşındı

Güncelleme Tarihi:

Mahkemeye taşındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 00:48

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclis kürsüsündeki kelepçeli eylemi sırasında ‘kendisine saldırdıkları’ gerekçesiyle AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ve Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç başta olmak üzere AK Partili kadın vekiller hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Nazlıaka, dilekçesinde özetle şöyle dedi: “Kollarım arkadan sertçe çekilerek sırtıma bastırıldı. Tartaklandım, tekmelere maruz kaldım. AKP Milletvekili İnceöz maymuncukla kilidi açmak için bileğimi sıkıca kavradı. İlknur İnceöz’e bir tornavida getirildi. Tornavidayı tehditvari bir şekilde bana gösterdi. Şafak Pavey yere düştü, protezi çıktı.Melike Basmacı’nın kolu incindi. Pervin Buldan göğsüne aldığı tekme nedeniyle nefes darlığı yaşadı. Burcu Çelik’in yüzü çizildi ve saçı tutam halinde koparıldı.”

Mahkemeye taşındı

Nazlıaka, suç duyurusunun ardından yaptığı açıklamada da “Bu saldırı bir erkek talimatıyla gerçekleşti. ‘Saçını başını yolarım’ tarzıyla partisinde siyasi kariyer oluşturmak için canhıraş çabalayan kadınlardan utanç duyuyorum. Sokakta şiddete uğrayan kadın artık Meclis’te de şiddete uğruyor” dedi. 

BAKMADAN GEÇME!