Mahir Yağcılar görevden alındı

Güncelleme Tarihi:

Mahir Yağcılar görevden alındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2010 11:17

KOSOVALI Türkler'in tek Türk siyasi partisi olan Kosova Demokratik Türk Partisi'nde (KDTP) 8 yıldan bu yana genel başkanlığ ısürdüren aynı zamanda Çevre ve Alan Planlama Bakanı olan Mahir Yağcılar, KDTP genel başkanlığı görevinden alındı.

Kosova Demokratik Türk Partisi Meclis Üyeleri adına basın sözcüsü Engin Beyoğlu tarafından basına gönderilen açıklamada KDTP'nin 12 Eylül'de yapılan ve 60 meclis üyesinin katılımıyla gerçekleşen olağan üstü Merkez Meclis toplantısında oy çokluğuyla KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar'ın görevinden alındığı belirtildi. Açıklamaya göre 34 meclis üyesi Yağcılar'ın görevden alınmasına karar verirken, meclis üyelerinin 3'ü çekimser kaldı, kalan 23 kişi genel başkanın görevinde kalması lehinde oy kullandı. Üyelerden bir bölümünün salonu terk ettiği belirtilirken şöyle dedi:

“Toplantı karar alma çoğunluğu bulunan 36 meclis üyesiyle devam etti. Bu karar ardından toplantının devam etmesi için en yaşlı meclis üyesi olan Prizren Şube Başkanı Cemil Luma yönetiminde toplantıya devam edilmiştir. Tartışmaya katılan tüm meclis üyeleri yeni genel başkan ve ekibinin seçimi konusunda aceleci davranılmaması gerekliliği üzerinde fikir birliğine varıldı. Bu tartışmaların ardından yeni seçilecek olan Genel Başkanın Türk Toplumunun temsilcisi olacağını dikkate alınarak, toplantıyı terk eden diğer meclis üyelerinin de sürece dahil olmaları için genel başkanlık seçiminin bir sonraki toplantıda seçilmesi karara bağlanmıştır. Toplantıda ayrıca meclis üyeleri KDTP’nin bundan böyle kişisel ve keyfi yönetim şeklinde uzak, demokratik, şeffaf ve kurumsallaşmış bir yapıya sahip olarak, Türk Toplumun menfaatlerinden ödün vermeden çalışmalarına yoğun bir şekilde devam etmesi yönünde karar almıştır. Bundan sonra partimizin temel hedefinin Türk Toplumunun temsiliyeti, Türk Dilinin hak ettiğince savunulması, Türk kültür ve geleneklerinin yaşatılması, Türkiye Cumhuriyetiyle var olan sıkı işbirliğinin güçlendirilmesi, Türkçe eğitimde var olan sorunlarının ivedilikle çözümü, Kosova Cumhuriyetinin toprak bütünlüğü ve Avrupa Birliği içerisinde yerini alması hedeflenmektedir.”

Önümüzdeki hafta gerçekleşecek yeni genel başkanlık seçiminde Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç ve Prizren Belediyesi Başkanı Orhan Lopar’la eş başkan olarak seçilmesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!