Mağlup yok

Güncelleme Tarihi:

Mağlup yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 21:11

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim sonrası İstanbul’da kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa, “Gelmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüm. Onun da selamları var size. Bu coşkuyu o da yaşıyor” dedi, seçimin mağlubu olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Mağlup yok

Davutoğlu selamlama konuşmasında özetle şöyle dedi:

BİR HAFTADA 3 BAYRAM

“Son 1 hafta içinde üç bayramı birlikte idrak ettik. Birisi 29 Ekim. Cumhuriyetimizin kuruluşu, istiklalimizin temellerinin atılması. İkincisi 1 Kasım demokrasi bayramı. Bu bayramı bize yaşatan bütün vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Üçüncü bayramımız da bugün, 3 Kasım. AK Parti devriminin yıldönümü. 3 Kasım 2002’de Türkiye’de AK yıllar başladı. 1 Kasım 2015’te de önümüzdeki onlarca yıl sürecek bir başka ak yılların başlangıcı oldu. 3 Kasım 2002’de ilk AK devrimi başlatan Sayın Cumhurbaşkanımıza da selamlarımı iletiyorum. İstanbul’a gelmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüm Onun da selamları var size. Bu coşkuyu o da yaşıyor. 

Haberin Devamı

Mağlup yok

KİMSEYİ DIŞLAMAYACAĞIZ

3 Kasım 2002’de yüzde 34.5 oyla tek başına iktidara gelen AK Parti oylarını sürekli arttırdı. Milletimiz bu ülkeye aşkla bağlı olanlarla seçim hükümetine dahi bakan vermekten kaçınanları gördü. Bir kez daha diyorum. Bu seçimin mağlubu yoktur. Hiç kimseyi dışlamadık, dışlamayacağız. Bu seçimin galibi bütünüyle 78 milyon vatandaşımızdır, ülkemizdir, demokrasimizdir. Son iki günde AK Parti kitleleri Türkiye’nin her yerinde zaferi kutlardı. Hiç kimsenin kalbini kırmadık. Hiç kimseyi üzecek tek bir kelam etmedik. Hiç kimseye bu yenilgi dolayısıyla tepeden bakmadık. Hiç kimseye tekebbür (kibirlenme) etmedik, etmeyeceğiz. 

Mağlup yok

SADECE GIPTA ETSİNLER

(“Kıskananlar çatlasın” tezahüratları üzerine) Hiç kimse çatlamasın. Hiç kimse kıskanmasın. Sadece gıpta etsin. Gün dinlenme günü değil tekrar yola çıkma günüdür. Bugünden itibaren çalışmaya başladık. İki gündür gece gündüz telefonum susmadı. Bosna’dan, Üsküp’tan, Gümülcine’den, Balkanlar’dan, Filistin’den, Somali’den, Suriye’den telefonlar aldım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!