Meclis'te Tuma Çelik gerilimi: Tecavüzcüleri koruma

Güncelleme Tarihi:

Mecliste Tuma Çelik gerilimi: Tecavüzcüleri koruma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2020 07:00

HDP’li iki milletvekilinin eşe şiddet ve tecavüzle suçlandığı olaylar Meclis Genel Kurulu’nda tartışılırken HDP ile AK Parti grupları karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya kürsüye çıktığında AK Partili kadın milletvekilleri, dakikalarca, “Tecavüz mağduru kadını susturmaya çalıştın” diye seslendi. Mardin milletvekili Tuma Çelik’i tecavüzle suçlayan D.K.’ya baskı yaptığı iddiasını reddeden HDP’li Hüda Kaya da, “Tuma Çelik adlı kişinin yaptığı halttan pandemi döneminde haberim oldu. Haberim olduğu andan itibaren en sert tepkiyi ben vermişimdir. Bu kişinin mağdur ettiği kadının adını daha dün avukatının açıklamasını basında okurken öğrendim. Bu kadının ne nerede yaşadığını bilirim, ne ismini bilirim, ne kim olduğunu bilirim. Bu bir iftiradır” dedi.

Tansiyon yükselince görüşmelere iki kez ara verildi. Sataşmalar sırasında Genel Kurul’da 29 kez “tecavüz” ifadesi kullanıldı.

HDP sözcülerinin, son olarak Muğla’da Pınar Gültekin’in canice öldürüldüğü olayı anımsatarak iktidara yönelik eleştirileri de AK Parti grubunca tepkiyle karşılandı. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ise iki milletvekiliyle ilgili ihraç ve disiplin süreçlerini anlatarak, “Tuma Çelik istifa etmesine rağmen ihraç ettik. Bu konu, toplumsal bir sorun, bütün partilerin, toplumun her hücresinin içinde hissedilen, yaşanan bir sorun” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de HDP’lilere “Bu olay meydana geldiğinde anlıyoruz ki mağdur önce size, HDP’nin kadın milletvekillerine ulaşmaya çalışmış. Muhatap bulamamış. Bu kadıncağız bir avukat bulmakta bile zorlanmış kendi ilinde” eleştirisini yöneltti.

Haberin Devamı

Mecliste Tuma Çelik gerilimi: Tecavüzcüleri koruma
Biri ihraç edilen iki HDP’li milletvekiline yönelik tecavüz ve kadına şiddet iddiaları tartışılırken TBMM Genel Kurulu’nda gerilim arttı, iki kez oturuma ara verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!