Mağdurların gözü bu görüşmede

Güncelleme Tarihi:

Mağdurların gözü bu görüşmede
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2016 23:30

BAŞBAKAN Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bayram öncesi planladıkları görüşmeyi, önümüzdeki hafta yapmaları bekleniyor.

Haberin Devamı

Kritik görüşmenin ana eksenini Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile 93 üniversiteden ihraç edilen 2 bin 346 akademisyen, açığa alınan öğretmenler ve tutuklu gazeteciler oluşturuyor. Kılıçdaroğlu, bayram öncesi telefonla görüştüğü Yıldırım’a bir araya gelme talebini iletmiş, bayram sonrası için söz almıştı. Önümüzdeki hafta yapılacağı belirtilen görüşmenin net tarihine ilişkin Başbakanlık’tan hafta başında bilgi verilmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun zirvede mağduriyetlere ilişkin hassasiyetini ve uyarılarını dile getireceği, aynı zamanda KHK’larla oluşan mağduriyetleri tespit için partisinde kurulan komisyonun raporunu içeren dosyayı ileteceği öğrenildi.

CHP’YE 30 BİN BAŞVURU
CHP’ye OHAL süresince 30 bine yakın ‘mağduriyet şikâyeti’ geldi. Başvuranlardan yaklaşık 4 biniyle görüşmeler yapıldı ve dosyalar oluşturuldu. Kılıçdaroğlu, Kocaeli ve Ankara üniversitelerinden ihraç edilen akademisyenlerle görüşmüştü. Kılıçdaroğlu, “Darbeyle hiç ilgisi olmayan akademisyenleri neden içeri atıyorsunuz? Bunu dillendirmek namus borcumuz. ‘Tek tip üniversite’ diyorlar, bu Nazi kafasıdır” demişti.

BAKMADAN GEÇME!