"Maestro"nun vasiyeti gerçek oluyor

Güncelleme Tarihi:

Maestronun vasiyeti gerçek oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2002 11:17

"Ömrümün sonuna kadar konservatuvarın kültürün hizmetine yeniden girmesi için ne gerekiyorsa yapacağım. Bir eş olmanın ötesinde, bir Türk çocuğu olarak. Yorulacağım, ama bu yorgunlukla hastaneye kaldırılsam da razıyım" Bu sözler, bir ressama, sanatçıya, bunun ötesinde eşinin vasiyetini yerine getirmeye çalışan bir kadına, Nihal Şimşek'e ait.

Haberin Devamı

Ünlü orkestra şefi Hikmet Şimşek'i geçen yıl kaybeden Nihal Şimşek, gecesini, gündüzünü Mamak'taki tarihi konservatuvar binasını yeniden kültüre kazandırmak için harcıyor.  

Nihal Şimşek, eşinin yaşamının son yıllarında eski işlevini kazanması için büyük mücadele verdiği binada, Hikmet Şimşek'in birinciölüm yıldönümü olan 12 Ekim'de "Konservatuvarımı İstiyorum" adlı bir sergi açacak. Etkinlikte aynı gün Şimşek'in anısına bir çoğu eski öğrencileri olan Devlet Opera ve Balesi sanatçıları da bir konser verecek. 

Nihal Şimşek'in konservatuvarı yeniden kültüre kazandırmak için verdiği mücadelenin tohumları, ünlü şefin vefatından sonra atıldı. Hikmet Şimşek'in bu konudaki hassasiyetini ve girişimlerini evlilikleri süresince yakından gören Şimşek, eşini yitirdikten sonra tüm acısına rağmen kolları sıvadı. 

"Benim devreye girmem doğru olmazdı. Çünkü o vardı" diyen Şimşek, binayı kullanan Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin ve yetkilileri ziyaret ederek destek istedi. Gördüğü olumlu yaklaşım üzerine harekete geçen sanatçı, burada eşinin adına bir salon açılmasıiçin de yetkililerden "evet" yanıtını aldı.

Şimşek, bu çabasını KültürBakanlığı kadrosundaki bir sanatçı, bir Türk çocuğu ve bir eş olarak sürdürdüğünü söyledi.

İlk olarak eşinin ölüm yıldönümünde onun anısına bir sergi açma düşüncesinin kafasında yer ettiğini anlatan genç sanatçı, "Ancak, daha sonra Hikmet Bey'in uzun yıllar boyunca arzu ettiği şekilde tarihi konservatuvar binasının eski işlevine kavuşturulması düşüncesi,bu fikirle birleşti. Şimdi, ben konservatuvarımı istiyorum, biz konservatuvarımızı istiyoruz" dedi. 

"Hikmet Bey'in vefatından sonra yüreğim yandı, çok üzüldüm. Şimdide en büyük idealim bu oldu. Kendimi toparlayamadım hala. Ama, sonuna kadar çaba harcayacağım" diyen Şimşek, "Bir müzik öğrencisi, bir çocuk nereden bilgi alsın? Hikmet Şimşek'i nereden öğrensin?" sözleriyle konsrvatuvar binasında müzik müzesi oluşturulması arzusunu dile getirdi. 

Kravatından ceketine, yazılarından plaklarına, ödüllerine kadar sakladığı her anısıyla bir "Hikmet Şimşek Müzesi" haline getirdiği evinde, sergi için son çalışmalarını sürdüren Şimşek, sergide eşinin anısına yaptığı 8 metrelik özel bir çalışmasının da yer alacağını ifade etti. 

Serginin 22 Ekim'e kadar konservatuvarın havuzlu avlusunda izlenime sunulacağını belirten Şimşek, son olarak okulun mezunlarına ve sanatseverlere şu çağrıda bulundu: "Hikmet Bey'e olan aşırı bağımlılığım beni ömrümün sonuna kadar bunun için ne yapmam gerekiyorsa onu yapmaya sürüklüyor. Ben bu yola baş koydum. Eninde sonunda konservatuvarımız gelecek. Ömrümü buna verdim. Tüm eski mezunları, sanatçıları, sanatseverleri konservatuvarımıza sahip çıkmak için 12 Ekim'de bekliyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!