Madenciler toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Madenciler toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2005 08:08

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü Kilimli İşletmesi ocağındaki göçükte hayatını kaybeden 6 işçi toprağa verildi.

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında metan gazından etkilenerek yaşamını yitiren 6 işçi için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

TTK Karadon Müessesesi Kilimli İşletme Müdürlüğü'ndeki maden ocağında dün akşam metan gazından etkilenerek, yaşamlarını yitiren 6 işçinin cenazeleri, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nden yakınları ve işçiler tarafından alınıp, yaklaşık 1 kilometre omuzlarda taşındıktan sonra Fener Semti'ndeki TTK Genel Müdürlüğü önüne getirildi.

Bakan Güler, burada düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada, bölge halkının acılarını paylaştıklarını belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Allah kimseye böyle acı günleri yaşatmasın. Madencilik, emeğin biçimlenmiş halidir. Bölgenin kalkınması amacıyla elimizden geleni yapacağız. Maden kazalarının en aza inmesi konusunda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz elmanın iki yarısı gibiyiz, üzüntülerimizi ve sevinçlerimizi de aynı anda paylaşacağız. Ölen işçilerimizin ailelerini Allah'tan rahmet ve başsağlığı diliyorum.”

TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen de dünyanın en zor işini yaparken yaşamını yitiren madencilerin ailelerinin acılarını paylaştıklarını söyledi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü Kilimli İşletmesi ocağındaki göçükte 6 işçi hayatını kaybetti.

Dün akşam saat 20.30 sıralarında sıkışan gazın ortaya çıkması sonucu maden ocağında meydana gelen göçük ve metan gazı zehirlenmesi nedeniyle yerin 460 metre altında 6 işçi mahsur kaldı.

Ocağa inen kurtarma ekipleri içerde mahsur kalan 6 işçinin cesedine ulaştı. Olayın ardından ocak başına gelen ölen işçilerin yakınları, cesetler çıkarılırken fenalık geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!