Maden ocağında göçük: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Maden ocağında göçük: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2011 09:43

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Kandilli Beldesi'nde özel bir şirkete ait maden ocağında meydana gelen göçükte, 2 maden işçisi öldü.

Göçük, sabaha karşı saat 05.00 sıralarında Hema Endüstri A.Ş. Kömür İşletmeleri'ne ait maden ocağında meydana geldi. Yerin 320 metre altında tahkimat çalışması yapıldığı sırada, tavan çökmesi sonucu göçük oluştu. Maden işçileri 33 yaşındaki Gökhan Sezer ve 27 yaşındaki Erhan Turhan, göçük altında kaldı. İş arkadaşları, 2 madenciyi kurtarmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 1.5 saat süren çalışmanın ardından Gökhan Sezer ve Erhan Turhan'ın cesetlerine ulaşıldı. Ocaktan çıkarılan madencilerin cesetleri, Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Göçükle ilgili soruşturma başlatıldı

Haberin Devamı

’MADENCİNİN KADERİ BU’

Kandilli’de maden ocağında meydana gelen göçükte ölen maden işçileri evli ve 2’şer çocuk babası Gökhan Sezer ile Erhan Turhan’ın yakınları, Ereğli Devlet Hastanesi morgu önünde gözyaşlarını tutamadı. Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan (TTK) emekli madenci Nevzat Sezer, oğlunun ölüm haberini aynı ocakta çalışan diğer oğlu Fatih Sezer’den aldığını söyledi.

3 Mart 1992’de, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında 263 madencinin ölümüyle sonuçlanan grizu faciasında arkadaşlarını kaybettiğini belirten Nevzat Sezer, oğlunun 6 yıldır Hema maden ocağında bin 200 TL ücretle çalıştığını söyledi. Oğlunun çok iyi bir madenci olduğunu belirten Nevzat Sezer, "Daha önce başka bir firmanın ocağında çalışıyordu. Oradan parasını alamadığı için ayrıldı. Hatta mahkemelik oldular. 6 yıldır burada çalışıyordu. Madencilikte bu tür kazalar oluyor. Madencinin kaderi bu" diyerek ağladı.

Haberin Devamı

İki madencinin cesetleri, morgda yapılan ilk incelemenin ardından otopsi için cenaze nakil aracıyla otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Madencilerin cenazelerinin yarın toprağa verileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!