Madalyayı iade ediyor

Güncelleme Tarihi:

Madalyayı iade ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yaptığı yardımlar nedeniyle, ‘Devlet Üstün Hizmet Madalyası’ alan işadamı Kadir Has, Cumhurbaşkanı Demirel'in hazırlayıp Bakanlar Kurulu'nun onayına gönderdiği yeni madalya listesine itiraz etti. Has, kendisiyle aynı madalyayı taşıyacak olan bazı isimlere, ‘‘Devleti soyan bankacılar, benimle eş tutulacaksa bana verilmesin’’ diyerek madalyasını iade edeceğini söyledi. Çankaya Köşkü'nde düzenlenen devlet töreni ile 27 Temmuz'da ödülünü Demirel'in elinden alan Has, Hürriyet'e yaptığı açıklamada yeni listeye kızgınlığını şöyle ifade etti:

‘‘Bana madalya verilmesiyle ilgili kararnameyi imzalamayan bakanlar varsa haklıdırlar. Hatta onları tebrik ediyorum. Çünkü bu kadar büyük bir liste hazırlanırsa ve devleti soyan bankacılara bile madalya verilirse, bana verilmesin daha iyi.’’

Has'ın itiraz ettiği listenin hemen hemen tamamı işadamlarından oluşuyor.

Bağımsız Milletvekili Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez ile DTP'li Devlet Bakanı Rifat Serdaroğlu da aynı listeye itiraz ediyor. İtirazcı bakanların ortak bir gerekçesini de ‘Her bağış yapana bu madalya verilirse, madalya parayla satın alınmış olur’ görüşü oluşturuyor.

Bakanların bu itirazlarına rağmen Demirel, listenin haklılığını savunarak, Başbakan Mesut Yılmaz'dan onaylanmasını istemişti. Üç hafta önce Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit'in başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu'nda ele alınan kararname, itirazlar nedeniyle bugüne kadar tamamlanamadı. Kararname, halen bakanlıklar arasında elden dolaştırılarak, imzaların tamamlanmasına çalışılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!