TKP'li Başkan Maçoğlu: CHP ve HDP sosyalist değil

Güncelleme Tarihi:

TKPli Başkan Maçoğlu: CHP ve HDP sosyalist değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 14:23

“Siyasetin Kürt’ü, Türk’ü olmaz” diyen Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, "Biz sosyalistiz, CHP ise sosyalist değil. HDP de sosyalist değil. Biz ise netiz, sosyalist siyasetiz. Biz Türkiye'nin herhangi bir halkının ulusal siyasetini savunmayız" dedi.

Haberin Devamı

Ovacık’ın Komünist Başkanı Yurt gazetesinden Ülke Çoban'a konuştu...Çözüm sürecine tekrar dönülmesi gerektiğini belirten Maçoğlu, bölgede artık ‘savaş mirası’nın hâkim olmaya başladığını vurguluyor.

Maçoğlu, "Siz seçime TKP'den girdiniz. Neden CHP değil ya da neden HDP değil; neden TKP?" sorusuna şöyle yanıt verdi: Demokratik Haklar Federasyonu olarak, sosyalist siyasetin ideolojisini demokratik alanda savunan bir siyasetiz. CHP'yi seçmememim sebebi nettir; biz sosyalistiz, CHP ise sosyalist değil. HDP de sosyalist değil. Biz ise netiz, sosyalist siyasetiz. Biz Türkiye'nin herhangi bir halkının ulusal siyasetini savunmayız. Ezilenden yana tavır alır, ezileni destekleriz. Yani Kürt halkı da, Türk halkı da, Ermeni ya da Rum da eziliyorsa o halktan yana tavır alırız. İdeolojik olarak kendi siyasetimizin üzerine basarak yukarı çıkarız. Başka siyasetin üzerine basarak yukarıya çıkmayız.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!