2017 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM LYS sonuçları için o tarihi verdi!

Güncelleme Tarihi:

2017 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM LYS sonuçları için o tarihi verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 17:56

2017 LYS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce Üniversite hayali kuran öğrenci tarafından en çok sorgulanan konular arasında yer alıyor. En geniş katılımlı ikinci oturum olan LYS-3’te 832 bin 994 aday Türk Dili ve Edebiyatı’nda 56, Coğrafya-1’de ise 24 soru yanıtladı. LYS oturumlarını tamamlayan adaylar şimdide ÖSYM tarafından açıklanacak olan LYS sonuçlarına kilitlendiler. ÖSYM LYS sonuçlarının açıklanacağı tarihi resmi internet sayfasından adaylara duyurdu. Peki, 2017 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o tarih.

Haberin Devamı

LYS'nin son oturumu olan LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavı dün yapıldı. Ancak bazı adaylar soruların kolaylığından yakındı. Öte yandan LYS soru ve cevapları da dün ÖSYM tarafından açıklandı. Uzmanlar bu yıl LYS-1'in belirleyici olacağını düşünüyor. Soru ve cevapların erişime açılması ile birlikte öğrenciler şimdi LYS sonuçlarını merak ediyor. Adaylar bir yandan alacakları puanı öngörebilmek için hesaplamalar yaparken bir yandan da sonuçların açıklanacağı net tarihi araştırıyor. İşte ÖSYM sınav takvimine göre LYS sonuç tarihi ve puan hesaplama robotu

 LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖYSM'nin resmi internet sitesinde yer alan sınav takvimine göre; 2017 LYS sonuçları 11 Temmuz 2017'de açıklanacak. Sınava giren binlerce öğrenci LYS sonuçlarını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden öğrenebilecek.

Haberin Devamı

Haberimizden LYS sınavına gören öğrencilerimiz için hazırlanmış puan hesaplama robotuna ulaşabilirsiniz. İşte uzman yorumları, LYS soru ve cevap anahtarları...

LYS'DE BELİRLEYİCİ MATEMATİK OLACAK

En geniş katılımlı ikinci oturum olan LYS-3’te 832 bin 994 aday Türk Dili ve Edebiyatı’nda 56, Coğrafya-1’de ise 24 soru yanıtladı. Ayrıca Türk Dili ve Edebiyatı’nda 2 ve Coğrafya-1’de 1 soru açık uçlu yöneltildi. 1 milyon 72 bin 396 adayın başvurduğu LYS’lerin soru ve cevap anahtarları ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlandı.

Uzmanlara göre, tüm LYS’ler değerlendirildiğinde bu yılın belirleyicisi LYS-1 (Matematik) olacak. Uzmanlar, LYS-3’ün adayları zorlamadığını, müfredat dışı ya da sürpriz soru bulunmadığını belirtirken, kimi eğitimciler edebiyatta Orhan Pamuk’a ait eser sorusunun ayırt edici olacağını söyledi. (Esra ÜLKAR)

SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYIN

LYS 3'TE SORULAR NASILDI? 'ŞİİR YORUMLAMA ÖNE ÇIKTI'

LYS maratonunun son oturumu LYS-3'ü (Edebiyat-Coğrafya) uzmanlar yorumladı. Eğitimcilere göre, sorular müfredata uygun ve öğrencilerin YGS’de alıştığı tarzdaydı. Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı ve şiir yorumlama soruları öne çıkan konulardandı. İşte uzmanların yorumları

2017 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM LYS sonuçları için o tarihi verdi

 

Haberin Devamı

FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI:

CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI ÖN PLANDA

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI: Sorular genel olarak müfredata uygun. Öğrenciyi zorlayan sorulara pek yer verilmedi. Türkçe soruları öğrencilerin YGS’de alıştığı tarzda soruldu. Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı ve şiir yorumlama soruları Edebiyat bölümünün öne çıkan konularını oluşturdu.

COĞRAFYA-1: Geçmiş yılların sınavlarına paralel. Konu dağılımı müfredata uygun. Müfredat dışı herhangi bir soru yok. Çalışan öğrencinin rahatlıkla yapabileceği bir sınav.

SEVİNÇ OKULLARI UZMANLARININ YORUMLARI:

AÇIK UÇLU SORU ORTA DÜZEYDEYDİ

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI: Öğrencilerden aldığımız bilgilere göre Türk dili ve edebiyatı testinde 23 dil ve anlatım, 33 Türk edebiyatı sorusu soruldu. Dil ve anlatım soruları müfredat dahilinde ve 2017 YGS düzeyinde. Noktalama ve anlatım bozukluğu konularından soru gelmedi. Paragraf sorularının bazıları eleyici düzeyde zordu. Müfredat dışı soru gelmedi. Geçen yıla göre biraz daha ayrıntılı olan sorular, sınavı bir nebze zorlaştırdı. İki tane açık uçlu soru soruldu, genel olarak öğrenciler bu soruların yanıtlarını bulmakta zorlanmadı. Bu soruların yanıtları ‘şarkı’ ve ‘devriye’ olacak.

Haberin Devamı

 COĞRAFYA: Soruların zorluk derecesi genel olarak kolaydı. Birkaç soru orta düzey denilebilecek özellikte. Sorular müfredata uygun. Soruların zorluk derecesi ve müfredata uygunluğu geçen yıllardaki sınav sorularıyla paralellik gösterdi. Açık uçlu soru orta düzeydeydi, 2017 YGS’de sorulan izohips yöntemi konusundan “Sırt-Vadi” ayrımını gerektiren bir soruydu. Coğrafya testi sorularının genel olarak coğrafya bilgilerini doğrudan kullanmayı gerektiren sorulardan ağırlıklı olmakla birlikte, bilgileri yorumlamayı, güncele uygulamayı gerektiren, yalın ifadeli, net ve iyi nitelikte sorulardan oluştuğu görüldü.

LYS 3 İÇİN ÖĞRENCİ YORUMLARI

Edebiyat- coğrafya sorularını değerlendiren öğrenciler LYS yorumlarını sosyal medya hesaplarından ve çeşitli forumlardan yapıyor. Yorumlarda en çok 'gözlerin doğuyor gecelerime' sorusu ön planda yer alırken öğrenciler genellikle soruların kolay olduğunu ifade ediyor. İşte o yorumlardan bazıları:

Haberin Devamı

- #lys3 Coğrafya'nın bu kadar kolay olması, Edebiyat'ta bu kadar süre kalması ne kadar doğruydu acaba

- #lys3 edebiyatta öyle bir zaman arttı ki bıraksalar coğrafya konularını bitirip geri gelecektim.

 -O kadar yavaş çözmeme rağmen son 25 dk uyudum #lys3

-Böyle kolay bir sınav görmedim ben abi. Tm puanım mf'den fazla gelecek orası kesin #lys3

-Coğrafya kolay mıydı zor muydu anlamadım burada kaldım resmen #lys3

-Her akşam güneşin battığı yerden gözlerin doğuyor gecelerime dizelerini görüp duraksayanlar derneği #lys3

-Sınav o kadar kolaydı ki bir sayısal olarak sizlerin önüne geçmek istemedim ve 40 dk boyunca yattım #lys3

-Lisedeki edebiyat sınavı daha zordu, bu nasıl bir kolay bir sınav #lys3

Haberin Devamı

-44 edebiyat 21 coğrafya sayısalcı olmama rağmen aşırı basitdi #lys3

-Nerde postmodern yazarlar? Nerede bireyci eserler? Nerede toplumcu gercekçiler? Hani 80 sonrası? Göremedim bağımsızları?

-#lys3 ya sen edebiyatsın bu kadar kolay olmayı hak etmiyorsun...

'ŞİİR YORUMLARI'

Bu yıl LYS-3’te edebiyat sorularında şiir yorumlarına yer verilmesine ilişkin de çok sayıda yorum geldi. 

- “Her akşam güneşin battığı yerden gözlerin doğuyor gecelerime” dizelerini görüp duraksayanlar derneği.

- O dizeleri görünce tüm dikkat dağıldı.

- Biraz zor sorsaydınız da çalışanların farkı ortaya çıksaydı.

2017 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM LYS sonuçları için o tarihi verdi


2017 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM LYS sonuçları için o tarihi verdi


SON 24 SAATTE NELER OLDU?

 

BAKMADAN GEÇME!