Lübnan polisi: İsrail 4 sivili kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

Lübnan polisi: İsrail 4 sivili kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2006 22:20

Lübnan polisi, Lübnan'ın güneyinydeki sınır köyü Ayta Aş-Şaab yakınlarında 4 sivilin, bugün İsrail tarafından kaçırıldığını açıkladı.

Polis açıklamasında, Lübnan ile İsrail arasındaki “mavi hat” tabir edilen sınırı yakınlarında bulunan köyün güneyinde engelliler için kurulan bir okulda çalışan Tahir Tehini ile Muhammed Srur'un gündüz saatlerinde binanın ne durumda olduğuna bakmak için okula gittiği ve İsrail tarafından kaçırıldığı belirtildi.

Açıklamada, köyün 2 sakini Kamil Harisi ile Hasan Dakduk'un, 2 çalışanın geciktiğini fark etmeleri üzerine, arkalarından gittiği ve ancak onların da İsrail tarafından kaçırıldığı kaydedildi.

Hizbullah ile İsrail arasındaki savaşın sona erdiği 14 Ağustos'tan bu yana, bu türden kaçırma olayları sık, sık bildiriliyor. Genellikle kaçırılan siviller, 48 saat sonra serbest bırakılıyor. Sadece 20 yaşındaki bir gencin 2 haftadır geri dönmediği belirtiliyor.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 4 sivilin kaçırılmasıyla ilgili olarak, söz konusu kişilerin rutin devriye görevini yapan İsrail askerleri tarafından uluslararası sınıra doğru gitmeleri nedeniyle sorgulandıkları ifade edildi.

Bu arada, İsrail'in Lübnan'ın güneyinde ardında bıraktığı patlamamış bombalar, 2 kişinin yaralanmasına yol açtı.
Polis açıklamasında, Arabsalim köyündeki 40 yaşındaki Nasır Haydar ile 12 yaşındaki oğlunun bahçelerindeki bir bomba yüzünden yaralandığı ve Nabatiye'de bir hastanaye kaldırıldığı belirtildi.

Savaşın sona erdiği 14 Ağustos'ta bu yana patlamamış bu bombalar, 16 sivilin ölümüne 50 kadar kişinin yaralanmasına yol açtı. Bunların çoğunu ise çocuklar oluşturuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!