Lojman yüzsüzü: Ev bulun, boşaltayım

Güncelleme Tarihi:

Lojman yüzsüzü: Ev bulun, boşaltayım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) Lojmanı boşaltmayan CHP eski Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç, evindeki kiracı çıkmadığı için lojmanı boşaltmadığını bildirdi. Yetenç, ‘‘Ev bulun boşaltayım. 3-5 ay için kim bize evini kiralar?’’ dedi. Yetenç'in eşi de, lojmanın yeni sahibi DSP Amasya Milletvekili Gönül Saray'a, ‘‘Karı-koca avukatız. Gidin istediğiniz yere şikayet edin kimse bizi 8 aydan önce çıkaramaz’’ dedi.

Yetenç, lojmanı boşaltmama gerekçesini Hürriyet'e şu sözlerle anlattı:

‘‘Evimdeki kiracı çıkmıyor ve ‘1 milyar verirsen çıkarım' diyor. Kiracı ne zaman çıkarsa, lojmanı o zaman boşaltırım. Ben de lojmanda oturmaktan, ‘işgalci-rezil' bir adam görüntüsü vermekten memnun değilim. Kim bana 3-5 ay, 6 ay için evini kiralar? Hem, bir evi taşımak kolay mı? 10 yıllık milletvekilliği süresince bir birikimim olmadı. Sadece bir evim var. Devletin verdiği aylıkla geçiniyoruz.’’

PİŞKİNLİK YAPIYOR Yetenç'in boşaltacağı lojmanın yeni sahibi Saray ise ‘‘kapıyı çalmaya üzülerek, sıkılarak’’ gittiğini belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

‘‘Sayın Yetenç'in eşi, ‘Kardeşim, biz karı koca avukatız. Hiçbir hakkkınız hukukunuz yok. Gidin istediğiniz merciye şikayet edin. 8 aydan önce çıkamayız' dedi. Boş tripleks ev var. 8 ay için oraya taşınmalarını rica ettim, ‘Oraya siz taşının' karşılığını aldım. Bana, ‘Birgün siz de seçilemeyeceksiniz, sizin de başınıza gelecek, siz de çıkmayacaksınız. Yıllardır bu böyle gidiyor' dedi. Yani, pişkinlik içindeler.’’

Saray, bu aşamada ‘‘Nazik nazik’’ Meclis Başkanlığı'nın bir yaptırıma gitmesini beklediğini belirterek, lojmanı boşalmadığı için Oran'da yeni ev tutmak zorunda kaldığını söyledi. Yetenç'in oturduğu lojmanın kirasını kendisinin ödediğini kaydeden Saray, ‘‘Bu ay kira için 75 milyon kesildi. Kablolu TV kesiliyor. Yakında telefon borcu da gelebilir. Bütün bunlar maaştan otomatikman kesiliyor’’ dedi. Saray, ‘‘Ben olsam 18 Nisan'dan hemen sonra, 15-20 günde boşaltırdım’’ diye ekledi. Lojman işgalcilerine savaş açan MHP'li TBMM İdare Amiri Ahmet Çakar ise ‘‘İşgalci milletvekilleri vurdumduymazlıkları ile tarihe geçecekler’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!