Logitech mouse'u uçurdu

Güncelleme Tarihi:

Logitech mouseu uçurdu
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 24, 2007 13:00

PC Navigasyonunda gelecek nesil başladı. Dünyanın lider mouse üreticisi Logitech, çok yönlü olarak hem masaüstü hem de havada kullanılabilen ilk kablosuz lazer fareyi tüketicilerin beğenisine sundu.

Haberin Devamı

Uzaktan kumanda ile televizyonu idare eder gibi kullanabilen MX Air ile kullanıcılar arkalarına rahatça yaslanıp bilgisayarlarını ve multimedia uygulamalarını kolaylıkla yönetebilecekler.

 

ÇoÄŸu kiÅŸi için artık bilgisayar bir üretim aracı olmanın dışında, dijital medya için de bir merkez konumunda.Kullanıcılar artık bilgisayarlarındaki müzik, fotoÄŸraf ve videolarına rahatlıkla ulaÅŸabileceÄŸi ve kullanabileceÄŸi yeni kontrol mekanizmaları arayışında. Logitech yeni faresiyle, Freespaceâ„¢ hareket kontrolü (motion-control), harekete dayalı komut sistemi ve kablosuz kullanım gibi üç önemli teknolojiyi birleÅŸtirerek hiçbir efor harcamadan havadan navigasyonu mümkün kılıyor. Bir Âhareket ile medya dosyalarını iÅŸaret edebilir, seçebilir ve çalabilirsiniz.

 

Haberin Devamı

Logitech Performans ve Oyun Mouseları Ürün Grubu Pazarlama Direktörü Erik Charlton faredeki en son teknoloji için şunları söyledi: "MX Air kullanıcıların PC eğlencesini kontrol edebilmeleri için tamamen radikal ve yeni bir yol sunuyor. Bu mouse bilgisayarından müzik dinlemeyi seven, fakat şarkı seçmek veya ses ayarını değiştirmek için masasına tekrar geri dönmek zorunda kalmayı istemeyen kullanıcılar için mükemmel bir araç. Aynı zamanda bu mouse, Youtube veya Grouper gibi sitelerden video bulup seyretmekten hoşlanan milyonlarca kullanıcı için ideal. Oturma odasında çoklu ortamlı bilgisayar kullanan ve kendi tarzında navigasyon tercih eden kullanıcılar için".

Gelişmiş Kontrol – Freespace ve Hareket Komutları

 

Serbest alan hareket kontrolü teknolojisi farenin havada doğru yönü bulabilmesini ve gerekli yerde sabitlenmesini sağlamak üzere tasarlandı. Bu patentli teknoloji 3 ayrı teknolojinin birleşiminden oluşuyor: MEMS (mikroelektromekanik sistemler) sensörleri, DSP (dijital sinyal işlemleri) teknolojisi ve RF (radyo frekansı) kablosuz teknolojisi. Bu üç teknolojinin birleşimi oldukça konforlu aynı zamanda kusursuz bir odaklama ve takip etme kabiliyeti sağlıyor. Karşılaştırmalı algoritma hesapları ile maksatlı ve maksatsız el hareketlerini ayırt edebiliyor. Yani havada mouse idare ederken herkesin başına gelebilecek istemsiz el titremelerinde imleçin harekete geçmesini engelliyor.

 

Haberin Devamı

Harekete dayalı komutlar, MX Air'e extra bir mükemmeliyet katıyor ki kullanıcılar farenin üzerindeki ses butonuna ellerini basılı tutarak sadece hareketle kontrol sağlayabiliyor. Örneğin bu şekilde fareyi sağa yatırarak sesi yükseltebilir veya sola yatırarak sesi azaltabilirsiniz. Müzik dinlerken saat yönünde bir daire çizmeniz bir sonraki şarkıya geçmeyi sağlarken, tersine yapılan aynı hareket şarkıyı tekrar etmenizi sağlıyor.

 

Geleneksel tekerlekli farelerin yerine, MX Air mouse dokunmaya duyarlı özel bir yüzeyle kaydırma paneli sunuyor. Yüzeyinde bir parmak darbesiyle kaydırma mekanizması harekete geçiyor ve hızını da parmak darbelerinin hızına göre ayarlayabiliyor. BaÅŸlat/Durdur, Ses/Sessiz, Geri ve Seç gibi medya fonksiyonlarına, farenin üzerindeki turuncu ışıklı butonlara baÅŸparmakla basılarak havada kolaylıkla eriÅŸilebiliyor.Â

 

Haberin Devamı

Çok yönlülük için tasarlandı

 

Logitech MX Air oldukça etkileyici bir tasarıma, cilalı siyah yarı saydam kasası, ve gümüş tabanıyla belirgin bir şekle sahip. Ergonomik şekliyle çok yönlülük sağlayarak kullanıcılara hem masaüstünde hem de havada kullanım için büyük konfor sunuyor.

 

Şarj edilebilir MX Air, Logitech 2.4 GHz Dijital Kablosuz teknolojisi ile 10 metreye kadar etkili kullanım sağlıyor. Şarj ünitesi de oldukça şık . 2.4 GHz mikro alıcısı ile MX air, masaüstü veya taşınabilir bir bilgisayara kolaylıkla bağlanabiliyor.

MX Air'inÂEylül ayında Türkiye'de de pazara sunulması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!