Lodos vurdu hastaneler vurdu

Güncelleme Tarihi:

Lodos vurdu hastaneler vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2010 16:40

GAZİANTEP'te 2 gündür etkili olan şiddetli lodos, yaklaşık 300 kişinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenmesine neden oldu.

Ambulanslar, gün boyunca çalışırken, hastanelerin özellikle acil servisleri dolup taştı.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, tüm hastanelerde gerekli tedbirlerin alındığını ve soba zehirlenmelerine yönelik bilinçlendirme çalışmalarının da sürdüğünü ifade etti. Gazintep genelinde son iki günde yaklaşık 300 kişinin karbonmonoksit gazı zehirlenmesi nedeniyle hastanelere getirildiği ve gerekli tedavilerinin yapıldığı öğrenilirken, zehirlenenlerden bazılarının ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildiği, bazılarının ise tedbir amaçlı olarak kontrol altında tutulduğu bildirildi.

Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Güven Fincan, vatandaşların rüzgarlı havalarda sobasını söndürdükten sonra uyumaları gerektiğini belirterek, “Rüzgarlı havalarda vatandaşlarımız sobalarını söndürmeden kesinlikle uyumasın. Sobanın söndüğünden emin olsun ve öyle uykuya dalsınlar. Çünkü karbonmonoksit gazı çok sinsi ve hissettirmeden insanı zehirleyebiliyor. Sadece Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’ne son iki günde soba zehirlenmesinden gelen hasta sayısı yaklaşık 193 kişi. Bunlardan bazıları ayakta tedavi edilerek evlerine gönderildi ancak bazılarını ise tedbir amacıyla kontrol altında tutuyoruz” diye konuştu.

Bu arada Çocuk Hastanesine karbonmonoksit gazı zehirlenmesi sonucu 24 hastanın getirildiği, bunlardan 9 çocuğun gözlem altında tutulduğu, 15 çocuğun ise ayakta tedavi edilerek evlerine gönderildiği öğrenildi. 25 Aralık Devlet Hastanesi ve Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne de soba zehirlenmelerine karşı gerekli tedbirlerin alındığı, karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle 71 kişinin getirilerek tedaviye alındığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!