Lodos gidiyor yağışlar sürecek

Güncelleme Tarihi:

Lodos gidiyor yağışlar sürecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hayatı felce uğratan lodos, bugünden itibaren İstanbul'u terk ediyor. Sağanak yağış ise aralıklı olarak hafta sonu da sürecek.

İSTANBUL'U etkisi altına alarak kentte ulaşımı ve günlük hayatı felce uğratan şiddetli lodos, bugünden itibaren yerini çok bulutlu, yağışlı ve rüzgársız bir havaya bırakacak.

İki gün önce başlayan ve hızı saatte 60-65 kilometreyi bulan rüzgár, kentte günlük hayatı olumsuz yönde etkiledi. Rüzgárın bugünden itibaren İstanbul'u terk edeceğini bildiren İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, sağanak yağışın ise bugün ve hafta sonunda da İstanbul'da aralıklı olarak görüleceğini söylediler.

14 DERECE

Dün akşam 8, gündüz saatlerinde 16 derece olan hava sıcaklığının da bugün gece 6, gündüz saatlerinde ise 14 derece dolayında olması bekleniyor. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Saffet Sarı, İstanbul'daki yağışların da normal seviyelerde gerçekleştiğini söyledi. Sarı, rüzgárın bugün kademeli olarak azalacağını ve öğle saatlerinden sonra tamamen yerini rüzgársız yumuşak bir havaya bırakacağını bildirdi. Sarı, ‘‘Hafta sonunu da kapsayan tahminlerimiz İstanbul ve çevresinde havanın yağışlı geçeceğini, hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinde olacağını söylüyor’’diye konuştu.

Son 24 saatte Atatürk Hava Meydanı'na 6.1, Sarıyer'e 8.0, Göztepe'ye 6.6 ve Karadeniz'e en yakın olan Kumköy'e ise 9.2 kilogram yağmur düştü.

Dalgalara meydan okudu

İSTANBUL'u kasıp kavuran nice fırtınaların şahidi Kız Kulesi'nin duvarlarını, dün yine dev dalgalar dövdü. Gemileri batıran, İstanbul'u perişan eden fırtınadan sonra Kız Kulesi, yine dimdik ayaktaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!