Liselileri taşıyan midibüs devrildi: 28 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Liselileri taşıyan midibüs devrildi: 28 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2013 12:03

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’nde lise öğrencilerini okula götüren midibüs kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada, sürücü ile 27 öğrenci yaralandı.

Kaza, bugün saat 08.00 sıralarında Boğazlıyan İlçesi girişinde meydana geldi. Yamaçlı Beldesi Belediyesi tarafından tahsis edilen 48 yaşındaki Cuma Özdilek yönetimindeki belediyeye ait midibüs, lise öğrencilerini Boğazlıyan’daki okullarına götürmek için yola çıktı. Özdilek, ilçe girişinde, önüne çıkan köpeğe çarpmamak için direksiyonu aniden kırınca kontrolden çıkan midibüs savrulup şarampole devrildi.

Kazada, sürücü Cuma Özdilek ile lise öğrencileri Kevser Uzey, Fahriye Eraslan, Tuğba Kartal, Gülşen Dalaslan, Atiyenur Özkurt, Ayşegül Uçar, Cansu Meral, Gizem Emine İlbay, Betül Şaşmaz, Şueda Arıkan, Kevser Uzel, Burcu Polat, Esengül Yüncü, Mihrican Andaç, Rabia Baran, Fadime Karataş, Selin Güneş, Cemaynur Develi, Arife Meriç, Makbule Parlak, Melek Şeyma Dinç, Sümeyra Uzel, Melike Bolat, Hayriye Ünlü, Sefa Koçak, Makbule Baran ve Cemaynur Develi yaralandı. Yaralılar Boğazlıyan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağlık durumları diğerlerine göre daha ağır olan 8 öğrenci ise Yozgat Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Kaza hakkında bilgi veren Yamaçlı Beldesi Belediye Başkanı Metin Koçak, "Araç Boğazlıyan girişine geldiğinde şoför önüne çıkan köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırınca devrilmiş. Yaralılar Boğazlıyan ve Yozgat Devlet hastanelerinde tedavi altında. Hayati tehlikesi olan yok, öğrencilerimizin durumu iyi" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!