Liselilerden etekli eylem

Güncelleme Tarihi:

Liselilerden etekli eylem
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2013 19:07

Antalya’da bir okulda, kız öğrencilerin etek giymesinin yasaklandığı yönündeki iddialar bugün bir grup lise öğrencisi tarafından protesto edildi. Protestoda erkek öğrenciler etek giyerek yürüyüş yaptı.

Haberin Devamı

Antalya Gazi Anadolu Lisesi’nde kız öğrencilerin etek giymesinin yasaklanması iddiaları üzerine erkek öğrenciler etek giyerek eylem yaptı.

Kız öğrencilere yönelik cinsiyetçi ayrımı protesto ettiklerini ifade eden yaklaşık 20 kişilik öğrenci grubu giydikleri eteklerle kapalı yol olarak bilinen caddeden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdüler.

Vatandaşların şaşkın bakışları arasında ilginç eyleme imza atan liseli gençler olaysız şekilde dağıldılar.

NE OLMUŞTU

Geçtiğimiz hafta Muratpaşa Gazi Lisesi’nde kız öğrencilere etek giymenin yasaklandığı iddia edilmişti. Olayın basına yansımasının ardından iddiaları araştırmak üzere müfettiş görevlendirilmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, kılık kıyafet yönetmeliğine göre öğrenci velilerinin yüzde 50’den bir fazlası hangi kıyafeti seçiyorsa öğrencilerin o kıyafeti giydiğini söylemiş ve “Söz konusu okula bu yıl kayıt olan 160 öğrencinin aileleri yüzde 80 oranında pantolon ve tişört giymeyi tercih etti. Velilerin isteği doğrultusunda pantolon tercih edilmiş. Bu uygulama tüm okullarda geçerli. Yasaklama kesinlikle yok. Veliler neyi istiyorsa öğrenciler onu giyiyor” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!