LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? Lise tercih sonuçları

Güncelleme Tarihi:

LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanır Lise tercih sonuçları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 11:23

LGS lise nakil tercih sonuçları için geri sayım başladı. On binlerce kişinin yakından takip ettiği konular arasında yer alan LGS lise nakil sonuçları, öğrenciler ve velileri tarafından merak ediliyor. Peki, LGS lise nakil tercihi sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

LGS nakil tercihi işlemi sona erdi. Binlerce öğrencinin bulunduğu okuldan farklı bir okula yerleşmek için başvuruda bulunduğu LGS tercih işlemi, E-Okul ekranı üzerinden tamamlandı. Bu aşamanın ardından ise gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Peki, LGS 1. tercih sonuçları sonrasında ikinci tercih dönemi ne zaman başlayacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

LGS NAKİL İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, ilk nakil dönemi kapsamındaki tercihlerini cuma günü 17:00'da kadar yapabildi. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından "https://e­okul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabildi. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatıldı.

Haberin Devamı

Öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde hangi okulda kaç kontenjanın boş olduğunu görebilecek. Bu dönemde öğrenciler, istedikleri okulların boş kontenjanı olmasa da boşalabilecek kontenjanlar için tercihte bulunabilecek.

BOŞ KONTENJANLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Tercih işlemleri, Bakanlığın "http://www.meb.gov.tr" veya "https://e­okul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılacak. E Okul VBS ekranına giriş işlemi, TC Kimlik Numarası, öğrenci okul numarası bilgileriyle kullanılabilmektedir. E Okul VBS ekranına giriş yapmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

E-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

1. Yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvurularının cuma günü saat 17.00'de tamamlanmasının ardından sonuçlar 13 Ağustos'ta açıklanacak. Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas diğer nakil dönemleri ise 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül olarak belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!