Liderleri topluyor

Güncelleme Tarihi:

Liderleri topluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2002 01:51

Cumhurbaşkanı Sezer, AB konusunda bir devlet politikasının tespiti için koalisyon liderleri ve TBMM'de grubu bulunan partilerin liderleriyle bir zirve yapacağını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin koalisyon zirvesinde Avrupa Birliği konusunda katı tavır almasının ardından Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, AB'ye katılım için yapılacaklarla ilgili ortaya çıkan zaman baskısını gidermek üzere devreye girdi.

Sezer, önümüzdeki günlerde AB konusunda koalisyon liderleri ve TBMM'de grubu bulunan muhalefet partilerinin liderleriyle bir toplantı yapmayı düşündüğünü söyledi. Arnavutluk'a gidişinden önce Esenboğa Havalimanında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sezer, AB ile ilgili bir soru üzerine de dün sabah Başbakan Bülent Ecevit ile telefonda görüştüğünü belirtti. Sezer, Ecevit'in önceki gün toplanan liderler zirvesi hakkında bilgi verdiğini ifade ederek, şunları söyledi: ‘‘O toplantıda, AB'ye katılım için yapmamız gerekenler konusunda Dışişleri Bakanlığı brifing vermiş. Bu brifingden sonra bir değerlendirme yapacaklarını bildirmişler liderler. Başbakan'ın bana ilettiği bu. Bu değerlendirmenin ne olacağını bilemiyorum. Şunu da söyleyeyim, AB ile ilgili önümüzdeki günlerde, ben de gerek koalisyon liderleriyle, gerekse Meclis'te grubu bulunan parti liderleriyle toplantı yapmayı düşünüyorum.’’

7 HAZİRAN SONRASI

Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ile AB Genel Sekreteri Volkan Vural, AB Konvansiyon toplantısı için bulundukları Brüksel'den bugün dönecekler. Bahçeli ise Çin ziyareti için 25 Mayıs gecesi yola çıkacak. Bu durumda Bahçeli ve Yılmaz için 25 Mayıs günü boş kalıyor. Ancak Başbakan Bülent Ecevit bu tarihte hastanede olacağı için olası bir zirveye katılamayacak. Arnavutluk'tan bugün dönecek olan Sezer, 27-28 Mayıs'ta da NATO-Rusya zirvesine katılmak üzere Roma'ya gidecek. Sezer, 1-2 Haziran tarihlerinde Moğolistan'a, 4-5 Haziran'da da Kazakistan'a gidiyor. Başbakan Yardımcısı Yılmaz ile AB Genel Sekreteri Vural yine AB Konvansiyon toplantısı için 6-7 Haziran'da Brüksel'de olacaklar. Tüm bu nedenlerden dolayı zirvenin 7 Haziran'dan sonrasına kalacağı belirtiliyor.

Ecevit aramış

Başbakan Ecevit, dün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i telefonla arayarak salı günü yapılan zirve hakkında bilgi verdi. Ecevit, dün sabah saat 10.00'da Sezer'i telefonla aradı. Basın Danışmanı Cem Avcı'nın verdiği bilgiye göre, Ecevit, Sezer'e Arnavutluk ziyareti öncesinde iyi niyet dileklerini iletti. Ecevit ayrıca, hastanede yapılan zirve hakkında bilgi aktardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!