LGS ve YKS ertelenecek mi? Son dakika açıklama geldi

Güncelleme Tarihi:

LGS ve YKS ertelenecek mi Son dakika açıklama geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2020 20:03

Ülkemizde alınan corona virüsü önemleri kapsamında Bilim Kurumu Toplantısı çarşamba günü gerçekleşti. Bakanların katılımıyla düzenlenen toplantısının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitim öğretim gündemine dair açıklamalarda bulundu. LGS ve YKS ertelenecek mi? sorusuna son dakika açıklama yapan Bakan Selçuk, "LGS'nin yapılmasına göre 3 senaryomuz var." dedi. Peki, üniversite ve liseye giriş sınavları ertelendi mi? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, evden eğitimin uzatıldığını belirterek, "Bilim Kurulu'nun önerisiyle önümüzdeki süreci bir süre daha uzatıyoruz. 30 Nisan tarihi ortak kararla ortaya konuldu" dedi. Sınavlara dair açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, veli ve öğrencilerin merakla araştırdığı LGS ertelendi mi? YKS ertelencek mi? sorularına yanıt verdi. İşte, Bakan Selçuk'un son dakika açıklamalarından öne çıkanlar.

LGS VE YKS ERTELENDİ Mİ?

Bakan Selçuk, sınavların ertelenip ertelenmeyeceği ile ilgili şunları söyledi;

Biz 1 saat önce toplantıya başladık. MEB olarak tartışma fırsatı bulduk. MEB olarak ne tür ihtiyaç içinde olduğumuzu paylaşma fırsatı oldu. Biz MEB olarak pedagojik olarak bakıyoruz. BiziM için öncelik çocuklarımız. Eğitimsel olarak ortaya çıkan ihtiyaçları tespit etmeye çalışıyoruz. MEB uzaktan eğitime başladı ve bu hafta bizim test haftamızdı. Önümüzdeki haftalarda da dolu dolu eğitimlerimizi yapmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Prensip olarak biz sınavın zamanında yapılması konusunda özen gösteririz. LGS'nin yapılmasına göre 3 senaryomuz var. Buradaki kararlara bağlı olarak sınavların ertelenip ertelenmeyeceği belli olacak. Bizim senaryolarımız hazır. Önemli olan bizim çocuklarımızın sınavla ilgili streslerini düşürecek en asgari önlemleri almaktır. Uzaktan eğitimle sınava girecek öğrencilerimiz için özel çalışmamız devam edecek.

Üniversiteye giriş sınavları konusunda kararı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve ÖSYM'nin verdiğini hatırlatan Selçuk, "O anlamda orasıyla da istişaremiz devam ediyor. Önemli olan bizim çocuklarımızın bu sınavla ilgili streslerini en asgari düzeye indirebilecek tedbirleri almaktır. Biliyorsunuz biz öğrencilerimize sadece okulda yüz yüze gördükleri konulardan sınava gireceklerini söyleyerek, bu rahatlamayı sağlamıştık. Bununla ilgili de uzaktan eğitim yoluyla desteklerimiz ve özellikle sınav senesinde olan öğrencilerimize yani 8'inci ve 12'nci sınıfta olan öğrencilerimize özel çalışmalarımız artarak devam edecek." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!