LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS sayısal ve sözel cevap anahtarı yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak LGS sayısal ve sözel cevap anahtarı yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2019 13:38

Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran’da yapılan merkezi sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarları yayımlandı. İki oturumda gerçekleştirilen sınavın soru ve cevap anahtarını Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme ve Değerlendirme Müdürlüğü aracılığıyla yayımlayan Bakanlık, kitapçıkları meb.gov.tr adresinden erişime açık tutacak. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...

Haberin Devamı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran’da yapılan merkezi sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarları yayımlandı. Binlerce öğrencinin katıldığı LGS için sorular ve cevap anahtarları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından erişime açıldı. Türkiye genelinde 1531 liseye yerleştirme yapacak olan MEB, okulların toplam kontenjanını ise 139 bin 660 olarak duyurdu. İşte, sayısal ve sözel cevap anahtarı ve sınav sonrası bazı detaylar...

LGS SORULARI VE CEVAPLARI

LGS soruları ve cevapları, MEB tarafından 2 Haziran Pazar günü saat 13.30'da açıklandı. Sayısal ve sözel kitapçıkları olmak üzere iki farklı dosyada yayımlanan LGS soru ve cevapları, MEB'in internet sitesinde erişime açık olacak.

SÖZEL KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

SAYISAL KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

74 ÖZEL OKUL LGS PUANIYLA ÖĞRENCİ ALACAK

LGS’yle alacağı açıklanan lise ve kolejler şöyle:

İSTANBUL: Ahmet Şimşek, Alev, Alkev Özel Anadolu, Alkev Özel Fen, Alman, Amerikan Robert, Anakent, Arel Anadolu, Arel Fen, Atacan Anadolu, Cent, Çevre, Doğan Anadolu, Eyüboğlu, Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji, Florya Anadolu, Florya Fen, Florya Uğur Anadolu, FMV Özel Işık, FMV Özel Ayazağa Işık, FMV Özel Ayazağa Işık Fen, FMV Özel Erenköy Işık, FMV Özel Erenköy Işık Fen, FMV Özel Ispartakule Işık, FMV Özel Ispartakule Işık Fen, Galileo Galilei İtalyan, Hisar Eğitim Vakfı Özel Hisar Anadolu, İELEV Özel Anadolu, İSTEK Özel Acıbadem Anadolu, İSTEK Özel Atanur Oğuz Anadolu, İSTEK Özel Belde Anadolu, İSTEK Özel Bilge Kağan Anadolu, İSTEK Özel Kaşgarlı Mahmut Anadolu, İSTEK Özel Kemal Atatürk Anadolu, İSTEK Özel Semiha Şakir Anadolu, İSTEK Özel Uluğbey Anadolu, İtalyan, İTÜ GVO Özel Ekrem Elginkan, Küçük Prens, Kültür Koleji Anadolu, Kültür Koleji Fen, Kültür 2000 Koleji Anadolu, Kültür 2000 Koleji Fen, Marmara, Marmara Fen, MEF, Mimar Sinan Özel Fen, Notre Dame de Sion Fransız, Oğuzkaan, Okan Anadolu, Saint Benoit Fransız, Saint Joseph Fransız, Saint Michel Fransız, Sainte Pulcherie Fransız, SEV, Sezin, Tarhan, TED Atakent, Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki, Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Fen, Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Tepeören Anadolu, Üsküdar Amerikan, Yakacık Fen Bilimleri Anadolu, VKV Koç Özel

İZMİR: Işıkkent Anadolu, İzmir Amerikan, İzmir Özel ST. Joseph Fransız

KOCAELİ: Kocaeli Marmara

MANİSA: Akhisar Koleji Anadolu, Akhisar Koleji Fen

MUĞLA: Bodrum Marmara

TARSUS: Çağ Anadolu, Çağ Fen, Tarsus Amerikan. (Esra ÜLKAR)

Haberin Devamı

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bakanlığın yayımladığı Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu içerisinde yer alan bilgilere göre LGS sınavının sonuçları, 24 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek.

LGS'DE PUAN HESAPLAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

LGS için puan hesaplama işlemi Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı yönergelere uygun şekilde gerçekleşecek. Tek puan türünde hesaplanacak olan öğrenci puanları bakanlık değerlendirmesinde şu aşamalardan geçecek;

1- Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek.

2- Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı; ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunacak.

Haberin Devamı

3- Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilecek.

4- Her bir alt testin standart sapması, ilgili alt testin ham puanları, ortalaması ve sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak hesaplanacak.

5- Öğrencilerin her bir alt testine ait standart puanı (SP), o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilecek. 

6- Her alt test için hesaplanan standart puanlar, altta verilen katsayılar ile çarpılarak her bir alt testin ağırlıklı standart puanları bulunacak.

Alt Testler Ağırlık Katsayıları
Türkçe4
Matematik4
Fen Bilimleri4
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük1
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi1
Yabancı Dil1

7-  Yabancı Dil ve/veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden muaf olan öğrencilerin Yabancı Dil ve/veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ağırlıklı standart puanı, bu öğrencilerin o testler dışındaki diğer testlerin ağırlıklı standart puan toplamının, bu testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puan toplamına bölümünün, o testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puanla çarpılması ile elde edilecek.

Haberin Devamı

8- Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak, Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunacak.

9- Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye dâhil edilecek.

Ham puan hesaplaması şu formülle yapılacak;

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak LGS sayısal ve sözel cevap anahtarı yayımlandı

Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) Hesaplaması şu formülle yapılacak;

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak LGS sayısal ve sözel cevap anahtarı yayımlandı

Hesaplanan Toplam Ağırlıklı Standart Puan, kendi içinde en küçüğü 100 ve en büyüğü 500 olan bir puan dağılımına dönüştürülecektir. Bu puanların bulunmasında aşağıdaki formül uygulanacaktır.

Haberin Devamı

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak LGS sayısal ve sözel cevap anahtarı yayımlandı

Muafiyet Durumundaki Öğrencilerin Standart Puan Hesaplaması

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak LGS sayısal ve sözel cevap anahtarı yayımlandı

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak LGS sayısal ve sözel cevap anahtarı yayımlandı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!