LGS sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak? LGS tercihleri ne zaman başlıyor?

Güncelleme Tarihi:

LGS sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak LGS tercihleri ne zaman başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2018 14:50

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin ter döktüğü LGS’nin sonuçları için geri sayım sürüyor. 8'inci sınıfa devam eden öğrencilerin isteğe bağlı girdiği LGS, 2 Haziran Cumartesi günü Türkiye çapında gerçekleşti. Şimdi ise gözler sonuçlar ve tercih döneminde. Peki, LGS sonuç tarihi belli mi, tercih süreci ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

LGS’nin tamamlanmasının ardından rahat bir nefes alan öğrenciler, şimdi de sonuçları bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), adrese dayalı ve Liselere Geçiş Sınavı’yla (LGS) öğrenci alacak okullara tercih tarihini günler öncesinden duyurdu. Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirme işlemlerinin detayları ‘Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alıyor.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 iş takvimine göre, LGS’nin sonuçları 26 Haziran'da açıklanacak. Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirmeye ilişkin iş ve işlemler, 2018 Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alacak.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), adrese dayalı ve Liselere Geçiş Sınavı’yla (LGS) öğrenci alacak okullara tercih tarihini 2-13 Temmuz olarak açıkladı. Pansiyonlu okullar tercihi de bu dönemde yapılacak. Öğrenciler, aynı anda üçü için de tercihte bulunabilecek. MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları’na göre olacak. Kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakın liseler çerçevesinde belirlenecek. Kayıt alanında bütün lise türleri (Anadolu lisesi, Anadolu meslek lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) yer alacak.

Haberin Devamı

Tercih ekranı üç bölümden oluşacak. Öğrenciler, sınavla ve yerel yerleştirmeyle girilecek liseler ile pansiyonlu okullar için aynı anda tercih yapabilecek. Adrese dayalı yerleştirmede devamsızlık da etkili olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!