LGS tercih kılavuzu MEB tarafından yayımlandı... Liselere Geçiş Sınavı tercih ve yerleştirme takvimi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2018 23:30

LGS sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruyla birlikte açıklandı ve sınava katılım sağlayan öğrenciler sınav sorgulama sayfasına akın etti. Sonuçların açıklanmasının ardından birçok öğrencinin merakla araştırdığı hangi puanla hangi liseye gidilebilecek sorusu, tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte netleşti. İşte MEB tarafından yayımlanan LGS tercih kılavuzu ve yerleştirme takvimi.

Haberin Devamı

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarında büyük heyecan sona erdi ve sınav sonuçları MEB tarafından erişime açıldı. Sonuçların açıklanmasının ardından birçok öğrencinin merakla araştırdığı LGS tercih kılavuzu için müjde MEB'den geldi. LGS tercih kılavuzu ve yerleştirme takvimi açıklandı. İşte merakla beklenen kılavuz.

LGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI

Milli Eğitim Bakanlığınca, liselere geçiş sistemine ilişkin tercih ve yerleştirme kılavuzu "odsgm.meb.gov.tr" adresinden yayımlandı. Liselere yerleştirmeler için tercihler 2-13 Temmuz'da alınacak. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz'da açıklanacak. 

LGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

2018 LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Bu yıl ilk kez TEOG yerine uygulanan ve öğrencilerin isteğe bağlı girdiği, çeşitli türlerdeki bin 367 ortaöğretim kurumuna girişte esas alınacak LGS sonuçları açıklandı. Açıklanan LGS sonuçlarına göre, 1.367 okuldaki 126 bin 510 kontenjana bu sınavda alınan puanla girilecek.

Haberin Devamı

TERCİH İŞLEMLERİNİN YAPILACAĞI YERLER

Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir.

LGS tercih kılavuzu MEB tarafından yayımlandı... Liselere Geçiş Sınavı tercih ve yerleştirme takvimi

YÜZDELİK DİLİMLER ÖĞRENİLEBİLECEK

Öğrenciler, sonuç sayfasından merkezi sınav puanlarını ve Türkiye/İl geneli yüzdelik dilimlerini öğrenebileceklerdir.

Sınava başvuran 1 milyon 9 bin 260 öğrenciden 971 bin 657’si sınava girmiştir. 112 öğrenciye evde, 4 öğrenciye ise hastanede sınav hizmeti verilmiştir.

Sınava giren öğrencilerin yerleştirme işlemleri için merkezi sınav puanı hesaplanmış ve yayımlanmıştır. Öğrencilerin tercih ve yerleştirme işlemleri ile ilgili bilgilendirmeler tercih ve yerleştirme kılavuzunda yayımlanacaktır. Tercihlerin alınmasında hem bu sınav sonuçlarına göre öğrenci alan sınavlı okul tercihleri hem de yerel yerleştirme tercihleri birlikte alınacaktır. Öğrencilerimizin sınavla öğrenci alacak okullar için tercihlerini yüzdelik dilimlerini dikkate alarak yapması önerilmektedir.

Haberin Devamı

Sınav sonuçlarına ilişkin istatistiksel analizler daha sonra yayımlanacaktır. 

LGS SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Tercih ekranı üç bölümden oluşacak. Öğrenciler, sınavla ve yerel yerleştirmeyle girilecek liseler ile pansiyonlu okullar için aynı anda tercih yapabilecek. Adrese dayalı yerleştirmede devamsızlık da etkili olacak.

BAKMADAN GEÇME!