2019 LGS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

2019 LGS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2019 07:15

Ortaöğretime geçiş için Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 1 Haziran tarihinde iki oturumda gerçekleşti. Çoktan seçmeli 90 soruya yanıt arayan öğrenciler, birinci oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden sorumlu tutuldu. Peki, 2019 LGS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 1 Haziran'da iki oturumda tamamlandı. İki bölüm halinde aynı gün uygulanan LGS'de özellikle sayısal test öğrencileri zorladı. Netlerini hesaplamaya çalışan öğrenciler şimdi soru-cevap duyurusunu bekliyor. Peki, 2019 LGS soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayımlanır?

LGS 2019 sınavının ilk oturumu 1 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 09.30’da yapıldı, ikinci oturumu ise 11.30’da gerçekleşti. Tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 öğrenci olmak kaydıyla belirlenen yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilen LGS, iki bölüm halinde uygulandı. 

Haberin Devamı

Sınavda öğrencilere çoktan seçmeli 90 soru yöneltildi. Öğrenciler birinci oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden soruları yanıtladı.

Sınavın birinci bölümünde 50 soruluk sözel alan için 75 dakika süre verilirken 40 soruluk sayısal alan testinden oluşan ikinci bölüm ise 80 dakika sürdü.

LGS kapsamındaki merkezi sınavla Türkiye genelinde bin 531 liseye öğrenci yerleştirilecek. Okulların toplam kontenjanı 139 bin 660 olarak açıklandı. 

SORU VE CEVAPLAR NE ZAMAN YAYIMLANIR?

LGS soru ve cevapları hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Milli Eğitim Bakanlığınca 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı soru ve cevapları online sistem üzerinden yayımlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!