LGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? LGS 2022 sınav süresi kaç dakika? LGS sınav süresi ile ilgili MEB açıklaması

Güncelleme Tarihi:

LGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA LGS 2022 sınav süresi kaç dakika LGS sınav süresi ile ilgili MEB açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 22:25

LGS sınav süresi ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak olan LGS için geri sayım başladı. Liselere giriş kapsamında 5 Haziran'da organize edilecek olan söz konusu sınav iki oturumda tamamlanacak. Sınav değerlendirmelerinde ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. Gözler şimdi LGS sınavının saat kaçta başlayıp kaçta biteceğinde. Peki, 2022 LGS sınavı saat kaçta, sınav kaç dakika sürecek? İşte, LGS sınav dakikası ve süresi hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

LGS 2022 yılında da heyecanla bekleniyor. LGS’ye girmek isteyen adaylar için geri sayım başladı. Sınav bu hafta sonu düzenlenecek. Adaylar 5 Haziran Pazar günü sınava girecekler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav hakkındaki detaylar paylaşıldı. LGS kapsamında 5 Haziran 2022'de uygulanacak merkezi sınavın başvuruları, 4-14 Nisan 2022'de Bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirildi. Sınav iki oturum şeklinde düzenlenecek.

LGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

LGS 5 Haziran tarihinde yapılacak. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak.

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

Haberin Devamı

LGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA LGS 2022 sınav süresi kaç dakika LGS sınav süresi ile ilgili MEB açıklaması

Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir.

Sınav sonuçları, 30 Haziran 2022'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!