LGS ne zaman yapılacak? LGS 2020 sınav tarihi ertelenecek mi?

Güncelleme Tarihi:

LGS ne zaman yapılacak LGS 2020 sınav tarihi ertelenecek mi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2020 14:31

LGS ne zaman yapılacak? sorusu ile ilgili yapılan güncel açıklamalar yakından takip ediliyor. LGS ertelendi mi? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde yaptığı açıklamada uzaktan eğitimin 31 Mayıs’a kadar devam edeceğini duyurdu. Sınava girecek olan öğrenciler LGS tarihinin değişip değişmeyeceğini öğrenmek istiyorlar.

Haberin Devamı

LGS 2020 yılında da heyecanla bekleniliyor. LGS ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni önlemleri açıkladı. Bakan Selçuk uzaktan eğitimin 31 Mayıs tarihine kadar uzayacağını duyurdu. Bakan Selçuk LGS ile ilgili de Kabine Toplantısı’na işaret etti.

BAKAN SELÇUK’TAN LGS AÇIKLAMASI

Bakan Selçuk “LGS ile ilgili hafta başında yapılacak kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanımız bir açıklama yapacak.” dedi.

LGS ne zaman yapılacak LGS 2020 sınav tarihi ertelenecek mi

LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 7 Haziran tarihinde düzenlenecek. LGS kapsamındaki merkezi sınav, 8'inci sınıf birinci dönem müfredat ve kazanımlarından yapılacak.

Haberin Devamı

Sınav, iki oturum halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Türkiye saatiyle birinci oturum saat 09.30'da ve ikinci oturum saat 11.30'da başlayacak.

2020 LGS'de sınav, oturumlar, sınav süreleri ve soru sayısı ve ders dağılımlarında bir değişiklik yapılmadı.

Tek değişiklik soruların sorulacağı müfredat ve kazanımlar kısmında oldu. Bu kapsamda sınav, 2019-2020 öğretim yılında 8'inci sınıfın birinci döneminde uygulanan öğretim programları esas alınarak yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!