LGBT açılımı

Güncelleme Tarihi:

LGBT açılımı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2013 01:51

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘Türkiye LGBT- Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel’ hareketine yerel seçim desteği geldi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu önceki gün TBMM’deki makamında kabul ettiği LGBT temsilcilerine, “Belediye meclis üyeliklerine aday olmanız halinde üst sıralarda yer almanızı değerlendiririz” sözü verdi. İstanbul Milletvekili Melda Onur’un da eşlik ettiği ‘Kılıçdaroğlu- LGBT temsilcileri buluşması’ ağırlıklı olarak LGBT’nin Gezi olaylarındaki rolü ve CHP gündemiyle geçti. LGBT temsilcileri, “Gezi olaylarına ilişkin değerlendirmeleriniz bizde ‘Neden siyasete girmiyoruz ve neden adresimiz CHP olmasın?’ sorularını akla getirdi. Bizi siz cesaretlendirdiniz” çerçevesinde bir değerlendirme yaptı. Kılıçdaroğlu da “Gezi olaylarında LGBT’lilerin üstlendikleri öncü rolün farkındayız. Takip ediyoruz çalışmalarınızı. Sırf LGBT hareketi içinde oldukları için aday önermeyin. Sizden isteğim CHP’nin ve sosyal demokrasinin temel ilkelerine sahip çıkan aday önerilerinde bulunmanız. Bu isimlerle bize gelirseniz, değerlendirmekten memnun oluruz” sözünü verdi. LGBT haklarını, insan hakları sorunu olarak gördüklerini ve LGBT hareketinin dünyadaki gelişimini de izlediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu “Sorunlarınızın giderilmesi konusunda CHP olarak elimizden geleni yapacağız” dedi. İstanbul’un Şişli ve Beşiktaş ilçelerinin yanı sıra Adana ve Mersin’den Belediye Meclis üyesi olmak isteyen 4 LGBT’linin parti üyeliği de parti tüzüğünün 12’nci maddesi gereğince CHP MYK tarafından tamamlandı.

ABD’ye gidiyorlar

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Kasım-4 Aralık tarihlerinde yapacağı ABD gezisinin kadrosunu belirledi. Kılıçdaroğlu, ABD gezisine aralarında Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in de bulunduğu 12 milletvekiliyle birlikte gidecek. Programı henüz kesinleşmeyen geziye, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, ‘2012 Uluslararası Cesur Kadın’ ödülünü alan Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey de katılacak. Pavey’in yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Faruk Loğoğlu, Umut Oran, Faik Öztrak da Kılıçdaroğlu’na eşlik edecek. Gezide, CHP Meclis Grubu’nu ise Grup Başkanvekili Engin Altay temsil edecek. Milletvekilleri Aytun Çıray, Aykan Erdemir, Aydın Ayaydın da gezide bulunacak. Kılıçdaroğlu’nun gezisine 9 gazeteci de katılacak. Okan KONURALP/ ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!