Leonardo için ağlama geceleri

Güncelleme Tarihi:

Leonardo için ağlama geceleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tam 11 Oscar ödülü kazanan ve sinema tarihinin en büyük gişe hasılatını yapan gilm haline gelen ‘‘Titanic’’in genç oyuncusu Leonardo Dicaprio, Oscar'a aday bile olamadı ama dünyada fırtına estiriyor. Eleştirmenlere göre, James Dean'den bu yana hiç kimse genç kızları bu kadar etkileyemedi. ABD'de orta okul çağındaki hayranları birarada Titanic'in müziğini dinleyip, Leonardo'nun resimlerine bakarak, gözyaşlarına boğuldukları ‘‘ağlama geceleri’’ düzenliyorlar.

Brad Pitt, Johnny Depp ve Keanu Reeves'in papucunu dama atan Leonardo DiCaprio tüm romantik görünüşüne rağmen aktörlük karyerini son derece akıllıca yürütüyor. Jeremy Irons, Gabriel Byrne, Gerard Depardieu, John Malkovich ile birlikte oynadığı ‘‘Demir Maskeli Adam’’ yakında vizyona girecek. Woody Allen'in yönettiği ‘‘Ünlü Kişi’’ filminde her zamankinin aksine kadınları güldüren genç Leonardo, son olarak, Fransız Paris Match Dergisi'nin sorularını yanıtladı...

Titanic'in inanılmaz başarısı sizi nasıl etkiledi?

- Benim için gerçek bir şok oldu. Şimdiye kadar böylesine muhteşem bir film çevirmemiştim. Sanıyorum pek az oyuncu böylesine müthiş bir serüveni yaşamak şansına sahip olmuştur.

Genç kızlar size delicesine hayran ve filmi üç, dört, beş kez seyrediyorlar. Buna ne diyorsunuz?

- Hoşuma gidiyor. Yıldız olmak güzel. Aynı zamanda hiç tanımadığınız insanların böylesine bir histeriye kapılmaları şaşırtıcı.

Demir Maskeli Adam'da hem kralın, hem kardeşinin rolünü üstleniyorsunuz, bundan hoşlanıyormusunuz?

- Senaryoyu okuyunca ve aynı filmde kimin rol aldığını öğrenince hiç düşünmeden ‘‘Evet’’ dedim. Tamamen zıt karakterli iki kişiyi canlandırmak ise bir oyuncu için iyi bir deneyim.

Gerard Depardieu, Jeremy Irons gibi oyuncularla aranız nasıldı?

- Hepsinin kendine özgü bir stili var. Hepsini bir arada çalışırken görmek elbetteki son derece heyecan vericiydi. Çekim öncesi biraz heyecanlı olduğumu itiraf etmeliyim. Ancak çekim son derece rahat bir atmosferde gerçekleşti. Okullu çocuklar gibi eğlendik, beni aralarına kabul eden büyük çocuklarla tanışmış gibiyim.

Demir Maskeli Adam'daki rollerinize nasıl hazırlandınız?

- Bazı yeni şeyler öğrenmek zorunda kaldım. Dönemin dansları, kralın davranış biçimleri gibi... Kendimi tamamen rahat hissedinceye kadar antrenman yaptım. Kılıçla dövüşmeyi bile öğrendim.

Dostlarınız size nasıl hitap ediyor?

- Bana Leo ya da ‘‘makarna’’ diyorlar.

Lokantada ne ısmarlarsınız?

- Makarna

Arkadaşlarınız yanınızda olmadığı zaman ne yapıyorsunuz?

- Video oyunları oynuyorum.

Sevdiğiniz müzik?

- Pink Floyd, Beatles, Led Zeppelin.

Sevdiğiniz kitap

- Ernest Hemingway'in ‘‘İhtiyar Adam ve Deniz’’ kitabı

Evliliği düşünüyor musunuz?

- Günün birinde evlenirsen eğer uzun yıllar birlikte yaşadığım kişiyle olacak belki 10, belki 20 yıl yaşadığım biriyle...

Titanic filmiyle süperstar oldunuz, yaşamınız değişti mi?

- Süperstar olduğum doğru ama başarı başımı döndürmedi. Hayranlarım benimle konuşmak, benden imzalı resim istemek için yanıma geliyorlar bana sıçak çekmek için değil. Kendimi gizlemeye niyetim yok. İnzivaya çekilerek esrar perdesi ardında yaşayan ünlülere benzemek istemiyorum.

Okulda kopya çektiniz mi?

- Hem de nasıl, özellikle matematik sınavında

İlk rolünüz

- 14 yaşındaydım. Bir oyuncak reklamında oynadım. Kendisine hediye minik arabalar gönderilen bir mafya üyesi rolündeydim.

23 yaşında inanılmaz bir kariyeriniz var, geleceği nasıl görüyorsunuz?

- Yarın ne yapacağımı bilmiyorum. Çıldırmadığım sürece oyunculuğa devam edeceğim. Zor bir meslek. İnsanlar iyisin dediğinde iyisin. Ama yarın ‘‘İşin bitti!’’ dediklerinde yapacak bir şey yok. Aptalca bir sistem.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!