Le Mans yarışlarında podyuma çıktılar! İki Türk pilottan çifte zafer

Güncelleme Tarihi:

Le Mans yarışlarında podyuma çıktılar İki Türk pilottan çifte zafer
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2021 07:00

Avrupa Le Mans otomobil yarışı serisinin Avusturya’da yapılan ikinci etabında, Türk yarışçılar Cem Bölükbaşı ve Salih Yoluç kendi kategorilerinde ikinci oldu. Juventus’ta oynayan milli futbolcu Merih Demiral’ın sponsor olduğu Cem Bölükbaşı’nın takımı sadece 0.1 saniye farkla birinciliği kaçırdı.

Haberin Devamı

Avrupa Le Mans serisinin ikinci yarışı olan Avusturya’daki Red Bull Ring’de piste çıkan Türk pilotlar Salih Yoluç ve Cem Bölükbaşı müthiş performans sergiledi. Salih Yoluç (35), Racing Team Turkey takımıyla, 23 yaşındaki Cem Bölükbaşı da Eurointernational takımıyla yarışlara katıldı. Nefes nefese geçen yarışta iki saat aralıksız direksiyonda kalan Cem Bölükbaşı, LMP3 sınıfında takımı ile ikinciliğe ulaştı. Bölükbaşı, yarışı birinci sırada bitiren Cool Racing ekibinin 0.117 saniye gerisinde tamamladı. LMP2 Pro/Am kategorisinde ise Salih Yoluç’un takımı Racing Team Turkey yarışı ikinci tamamladı. Ayrıca sıralama turlarında ‘pole’ pozisyonunu kazanan temsilcimiz, genel klasmanda ise dördüncü sırayı aldı.

Le Mans yarışlarında podyuma çıktılar İki Türk pilottan çifte zafer

Haberin Devamı

TÜRK BAYRAKLI ZAFER POZU

Yarış sonrası ikincilik kupasını alan Cem Bölükbaşı, sponsoru olan ve Juventus’ta forma giyen milli futbolcumuz Merih Demiral’ın markası ‘Team Demiral’ tişörtü ve Türk bayrağı ile poz verdi. Bölükbaşı, sosyal medya hesabından, “Evet, evet, evet! İnanılmaz bir yarıştı, 2 saat aralıksız sürmeyi ilk defa tecrübe ettim ve her saniyesi ayrı zevkliydi. Sadece 0.1 saniye farkla 2. olduk. İlk Le Mans Avrupa Şampiyonası yarışımda podyuma çıktım. Bu hafta sonunu mümkün kılan herkese çok çok teşekkürler” mesajını paylaştı. Team Demiral takımı da Cem Bölükbaşı’nın mesajını paylaşarak “Tebrikler Cem. Gurur duyuyoruz” diye yanıt verdi.

Le Mans yarışlarında podyuma çıktılar İki Türk pilottan çifte zafer

(Juventus’ta forma giyen milli futbolcumuz Merih Demiral, genç pilot Cem Bölükbaşı’nın sponsorluğunu üstlendi.)

Le Mans yarışlarında podyuma çıktılar İki Türk pilottan çifte zafer

BAKMADAN GEÇME!